Arnesen over contractverlengingen en afgelopen transferzomer

Arnesen over contractverlengingen en afgelopen transferzomer

Het contract van aanvoerder Jens Toornstra loopt na dit seizoen af en ook het contract van Marcos Senesi moet verlengd gaan worden als Feyenoord veel aan hem wil verdienen. Het tweetal is een zekerheid in de ploeg van Arne Slot en het lijkt daarom ook aannemelijk dat ze binnenkort een aanbieding tegemoet kunnen zien.

''We zijn positief over Toornstra. Binnenkort gaan we zitten. Ik denk dat dat wel goed gaat komen'', begint Frank Arnesen in Goedemorgen Eredivisie. ''Wij bepalen uiteindelijk wat er gebeurt. De zaakwaarnemers niet. Ik heb deze week al tegen Jens gezegd dat we gaan praten. Dat zal wel goed komen.'' Het contract van Senesi is ook belangrijk. Dat zal met een aantal jaar verlengd moeten worden als Feyenoord veel aan hem wil verdienen.

''Daar zijn we ook mee bezig. Al heel lang, eigenlijk. Of het realistisch is of hij gaat verlengen? Dat kan, dat is niet uitgesloten. Het is een hele leuke speler. Maar je kan niet zomaar zeggen dat je hem dan en dan wil verkopen'', gaat de technisch directeur verder. ''Er zijn altijd twee partijen. Dat zijn de speler en wij. Als een speler zegt dat hij niet weg wil gaan, wat bijvoorbeeld wel eens gebeurt als ze nog een contract voor één jaar hebben, dan is dat wat moeilijker.''

''Datzelfde geldt voor Lutsharel Geertruida, waar we na heel lang onderhandelen eindelijk tot een akkoord zijn gekomen. Anders was hij transfervrij, maar uiteindelijk bepaalt hij. Dat was hetzelfde bij Crysencio Summerville vorig jaar. Hij bepaalde zelf dat hij wegging en dat moeten we respecteren.'' De afgelopen transferzomer komt ook ter sprake. Onder meer Nicolai Jørgensen, Ridgeciano Haps en Wouter Burger verlieten de club voor heel weinig geld.

''Dat is zoals het is, dat is heel jammer. Haps is, vind ik, eigenlijk te goed om op de bank te zitten. Toen hebben we met hem gesproken en hebben we hem laten gaan. Maar als je de aan- en verkopen van deze zomer naast elkaar zet, hebben we een plus van 2,1 miljoen. Jørgensen heeft heel veel pech gehad met blessures en wilde deze zomer weg. Hij was erg teleurgesteld dat hij toen niet naar Newcastle is gegaan. Hij had deze zomer een andere uitdaging nodig. En die tijd hebben we hem gegeven in het begin van het seizoen.''

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties