''Als je zo goed verdedigt ga je maar weinig wedstrijden verliezen''

''Als je zo goed verdedigt ga je maar weinig wedstrijden verliezen''

Feyenoord won gisteren opvallend gemakkelijk met 3-1 van sc Heerenveen. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel ziet iets moois groeien bij de Rotterdammers. "Als je zo goed verdedigt als Feyenoord al het hele seizoen doet, ga je maar weinig wedstrijden verliezen."

"Dat was ook tegen Heerenveen zo. Ook na de 2-1 bleef Feyenoord druk zetten, wat resulteerde in de 3-1. Mooi", aldus Van Eersel in de FC Rijnmond podcast. Ruud van Os is op zijn beurt lovend over Arne Slot. "Zijn duidelijke aanpak zorgt voor een one big happy family. Dat moet je koesteren. Natuurlijk komt er nog een zeperd, maar voorlopig heeft Slot het gewoon heel goed voor elkaar. Daarom is het zo schrijnend om nu die Disney-docu te zien. Ik snap wel waarom er veel supporters helemaal niet hierop zitten te wachten."

Net als Slot licht Van Eersel Orkun Kökcü eruit als uitblinker. "Als je hem gaat beoordelen als veel scorende middenvelder met regelmatig een assist, dan zal je regelmatig heel kritisch op hem zijn. Want dat gaat hij nooit worden. Maar als hij iets meer teruggetrokken speelt als spelverdeler, de man van de voor-assist, is hij wél enorm belangrijk."

Van Os: "Wat ik jammer vind, is dat hij achter zoveel spelhervattingen staat. Zelden levert hij een assist. In aflevering 4 van de Disney docu komen de mannen het veld op bij Wolfsberger. Je ziet gewoon dat Kökcü te dik was. Hij had de grootste broek aan, want anders paste zijn kont er niet in. Dat is nu helemaal anders."

Feyenoord City
Volgens Van Os is de gemeente Rotterdam in een positie gekomen dat Feyenoord City niet meer afgeblazen kan worden. "Ze hebben de grond gekocht en geven die uit in erfpacht. Daaromheen hebben investeerders ook grond gekocht, omdat ze weten dat er een stadion komt. Als het niet doorgaat, zou dat tot claims kunnen leiden en zou het de gemeente zomaar eens 100 miljoen euro kunnen kosten."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties