''Als een club als Feyenoord komt dan denk je niet heel lang na''

Henk Brugge traint sinds afgelopen zomer Feyenoord onder 18. Hij nam die taak over van Melvin Boel, want die werd doorgeschoven naar de Onder 21. Voor zijn overstap naar Feyenoord werkte Brugge meer dan tien jaar bij PEC Zwolle.

"Als een club als Feyenoord komt dan denk je niet heel lang na", aldus Brugge tegenover Rijnmond. "Ik ben hier geweldig opgevangen. De faciliteiten zijn top, het team is geweldig. Je merkt dat het hier veel groter is dan PEC Zwolle."

"Ik heb altijd de ambitie gehad om het maximale uit mezelf te halen, als een club als Feyenoord komt denk je dan niet heel lang na. En dan ook nog eens voor het oudste jeugdelftal van de Academy. Ik kreeg de kans om in Rotterdam te werken, een compleet andere regio. En het feit dat ik alleen trainer van de Onder 18 zou zijn, deed mij besluiten om deze kant op te komen. Ik heb geen seconde spijt."

De verschillen tussen jeugd trainen in Zwolle of Rotterdam zijn niet eens zo groot. "Je hebt te maken een ander type jongens, maar in de kern zijn jongens van 17/18 allemaal hetzelfde. De benadering doe ik op mijn eigen manier, die bij mij past. Ik ga hier geen toneelspel spelen, ik ben wie ik ben en probeer de jongens zo goed mogelijk te begeleiden. Zoals ik dat in Zwolle deed doe ik het hier ook."

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties