Advies voor Slot: "Misschien moet je voorin toch een keuze gaan maken"

Advies voor Slot: "Misschien moet je voorin toch een keuze gaan maken"

Feyenoord is na vijftien speelronden koploper van de Eredivisie, maar is toch nog altijd op zoek naar de ideale formatie. Het wegvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber maakt dat niet makkelijker, maar ook voorin moet trainer Arne Slot nog puzzelen. Op die puzzel werd zondagavond dieper ingegaan bij Dit Was Het Weekend.

"Naast dat Feyenoord de keuze in de spits nog niet helemaal gemaakt heeft, is het aan de zijkanten ook nog te mager", oordeelde Marciano Vink. "We kunnen er niet twee aanwijzen waarvan we zeggen: die gaan er komende zes wedstrijden in staan, die hebben de strijd gewonnen." Met Javairô Dilrosun, Patrik Wålemark, Igor Paixão, Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi zijn er liefst vijf spelers die Slot geregeld op de vleugels neerzet.

Ook Kenneth Perez erkende dat de spelers niet veel voor elkaar onderdoen, maar pleitte toch voor meer vastigheden. "Misschien moet je ondanks dat toch een keuze maken. Misschien moet Slot toch gaan kijken: wie ga ik de komende vijf wedstrijden het vertrouwen geven en met wie ga ik veel bezig zijn? Waar heb ik het meeste gevoel bij? Aan wie ga ik laten blijken: 'jij wordt mijn eerste man'?"

Dilrosun en Wålemark
Zelf zouden Vink en Perez allebei voor Wålemark en Dilrosun als 'vaste' vleugelspelers kiezen. "Maar aan Dilrosun kan ik me soms ook ergeren", voegde Perez daaraan toe. "Omdat ik denk: je hebt zoveel meer kwaliteit dan dit, kom op."

Over de spitspositie zijn beide analisten het niet eens. Vink zou Danilo in de punt zetten, terwijl Perez liever kiest voor Gimenez. "Maar het is zo jammer, ook voor de trainer, dat Gimenez bijna niet scoorde toen hij eens zes wedstrijden de kans kreeg. Maar als ik hem zie afwerken, zie ik wel meer kwaliteit dan bij Danilo."

Wie is voor Feyenoord de beste optie op rechtsbuiten?
Wie is voor Feyenoord de beste optie op linksbuiten?
Wie is voor Feyenoord de beste optie in de spits?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties