Aanwinst Bassett gearriveerd in Rotterdam (update)

Aanwinst Bassett gearriveerd in Rotterdam (update)

Feyenoord gaat de komende dagen de inkomende transfer van Cole Bassett afronden. De Amerikaan is op dit moment onderweg naar Rotterdam om zijn medische keuring te ondergaan en daarna zijn contract te tekenen in De Kuip.

Feyenoord heeft vorige week een akkoord weten te bereiken met Colorado Rapids. De Amerikaan wordt voor anderhalf jaar gehuurd. De Rotterdamse club heeft ook een optie tot koop bedongen. Bassett is daarmee de tweede winterversterking voor het team van Arne Slot.

De trainer van Feyenoord gaf vorige week aan dat Bassett niet wordt gezien als een speler die direct inzetbaar is. De middenvelder moet nog stappen maken in zijn ontwikkeling en krijgt daar alle ruimte voor in De Kuip.

Technisch directeur Frank Arnesen liet eerder weten blij te zijn met zijn komst. ''Hij voldoet aan alle voorwaarden, al snappen wij ook wel dat hij tijd nodig heeft. In de MLS wordt anders gevoetbald, Hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan het positiespel, maar dat hoeft geen groot probleem te zijn voor zo’n speler. Hij past echt in onze filosofie: jonge spelers halen die zich doorontwikkelen, het team beter maken en transferwaarde vertegenwoordigen.''

Bassett is in Nederland
Update |
Bassett is vanmorgen na een vlucht van ruim acht uur geland in Nederland, zo meldt 1908. De middenvelder gaat de tweede aanwinst worden van de Rotterdammers wanneer de laatste details zijn afgerond. Het is nog niet bekend of Bassett vandaag nog gepresenteerd gaat worden in De Kuip.

De hoogte van de koopoptie is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft Colorado Rapids laten weten dat het een nieuw clubrecord gaat worden wanneer Feyenoord besluit Bassett definitief over te nemen. Het huidige record staat op Sam Vines. De verdediger ging voor 1,8 miljoen euro naar Royal Antwerp.

Feyenoord is na het afronden van huurtransfer van Bassett nog niet klaar op de transfermarkt. De Rotterdammers voegen het liefst nog een middenvelder toe aan de selectie en verkennen de markt voor een back-up van Tyrell Malacia.

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties