Kevin Hofland zet zich in voor VVD in Brunssum

2010-02-09 16:45:39 7.707 keer bekeken 29 reacties Pro Shots Bron: Spitsnieuws.nl

“Rustig”, antwoordt Kevin Hofland lachend op de vraag hoe het met hem gaat. Als verdediger van Feyenoord doet hij de laatste maanden weinig anders dan toekijken vanaf de reservebank. In de hoedanigheid van lijstduwer van VVD Brunssum is hij actiever.

Drie jaar geleden verscheen Hofland voor het eerst op de lijst van de Limburgse liberalen. “Mijn accountant staat ook op de lijst en benaderde mij voor de rol van lijstduwer. Ik ben altijd al VVD’er geweest en wil graag iets kunnen betekenen voor mijn geboorteplaats Brunssum. Het is niet de meest welvarende gemeente van Nederland, de werkloosheid is enorm.”

De 30-jarige Hofland wil zich met name inzetten voor de plaatselijke jeugd. Naast lijstduwer voor de VVD is hij sportambassadeur en ereburger van Brunssum. “Het is heel belangrijk de jeugd een kans te geven, bijvoorbeeld door meer faciliteiten te bieden. Zo zijn we nu bezig met de aanleg van een trapveldje. Op dat gebied gaat het steeds beter met de gemeente.”

Hij is niet de enige voetballer die de VVD een warm hart toedraagt. Zoals veel collega’s kan hij zich erg opwinden over het Nederlandse belastingstelsel. Hofland vindt dat zelfstandig ondernemers vaak de dupe van hun eigen succes worden. “Als iemand een eenmansbedrijfje begint, na een paar jaar personeel aanneemt en nog later uitgroeit tot een groot bedrijf wordt hij weer met de grond gelijk gemaakt door de enorme belastingtarieven. Er komen hier genoeg mensen wonen die niet werken en ons geld krijgen.”

Zelf moet hij ook te veel afdragen aan de Belastingdienst, vindt de voetbalmiljonair die tijdens zijn periode in Duitsland zo’n tien procent minder belasting moest afdragen. “Ik ben een vermogend man, maar daar heb ik wel heel mijn jeugd voor moeten opgeven. In Duitsland vonden ze het onbegrijpelijk dat welgestelde Nederlanders zoveel belasting moeten betalen.”

Heel veel tijd is Hofland niet kwijt aan zijn lijstduwerschap. Hij krijgt af en toe een mailtje met de laatste stand van zaken of een uitnodiging om weer eens op bezoek te komen in Brunssum. Op 3 maart, als de gemeenteraadsverkiezingen plaats hebben, zal hij vanuit zijn woning in Barendrecht het verkiezingsnieuws nauwlettend volgen. “Maar het is ook weer niet zo dat ik een fles champagne zal ontkurken als we de meeste zetels hebben verkregen.”

Gerelateerd nieuws
29 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73944 leden - Op dit moment zijn 689 mensen actief, waarvan 227 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved