Kiprich grote verrassing bij Oud-Feyenoord

Jószef Kiprich heeft woensdagmiddag voor even zijn rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. De Hongaarse legende speelde vijf minuten mee in een wedstrijd tussen Oud-Feyenoord en de Rotterdam All Stars. Kiprich, die vanwege een blessure slechts enkele minuten kon spelen, nam in de rust van het duel de microfoon ter hand en sprak het legioen dat hem jarenlang zoveel waardering heeft gegeven met een glimlach toe. ‘Het voelt voor mij net als vijftien jaar geleden’, refereerde de aanvaller aan zijn tijd als speler in De Kuip. ‘Ik wens Feyenoord veel succes, succes waar jullie als supporters een belangrijk aandeel in kunnen hebben. Ik hoop dat Feyenoord weer bovenaan komt te staan.’Een andere legendarische spits eiste tijdens de wedstrijd tegen de Rotterdam All Stars de absolute hoofdrol op. Pierre van Hooijdonk liet zien het voetballen nog allerminst te zijn verleerd en tekende voor liefst vier doelpunten. Zijn derde treffer was veruit de mooiste, toen hij op aangeven van Regi Blinker met een harde volley het net liet bollen. Oud-Feyenoord won aan de hand van Van Hooijdonk uiteindelijk eenvoudig met 6-1 van het gelegenheidsteam, dat aantrad met onder meer Don Diego Poeder, Robert Eenhoorn, Dennis van der Geest en Feyenoords commercieel directeur Mark Koevermans.

Met name in de aanval was het dringen bij de ploeg voormalige Feyenoorders, want naast Kiprich, Van Hooijdonk en Blinker, kwamen ook onder meer Peter Houtman, Mike Obiku en Gaston Taument binnen de lijnen. Laatstgenoemde had weliswaar aan snelheid ingeboet, zijn voorzetten waren nog haarscherp. Het was overigens Obiku die een mooie aanval via Van Hooijdonk en Houtman bekroonde met een doelpunt en zo de 1-0 ruststand op het bord zette.

De Nigeriaanse spits moest de treffer bekopen met een blessure en moest zich zodoende direct na het juichen laten vervangen. Zodoende was Obiku in de tweede helft niet te bewonderen, toen de oud-Feyenoorders op het veld verschenen in het door Puma ontwikkelde derde Feyenoord-tenue voor het komende seizoen.

Tegen het einde van de wedstrijd zwol het bekende ‘Jószef, Jószef!’ nog een keer aan in De Kuip, toen oud-Feyenoord na een overtreding op Van Hooijdonk een strafschop kreeg. Helaas voor het legioen zat Kiprich al in de kleedkamer, waardoor hij niet achter de bal plaats kon nemen. Het alternatief mocht er zijn, want Van Hooijdonk liet met een bekeken stiftbal nog één keer zijn klasse zien. Het slotakkoord was voor Blinker, die op aangeven van Houtman de eindstand op 6-1 bepaalde.