Lamprou: 'Een kans om mezelf te laten zien'

Lamprou: 'Een kans om mezelf te laten zien'

Kostas Lamprou voegde zich donderdagavond bij de selectie in het spelershotel in Peniche. Hij kwam over uit Nederland, vanwege de blessure van Erwin Mulder. Nadat eerder Mulder en Darley hun belevenissen tijdens het trainingskamp bijhielden voor Feyenoord.nl, is het daarom nu de beurt aan de talentvolle Griekse doelman. Het dagboek van de doelmannen deel IV: Kostas Lamprou. ‘Ik zou het al prachtig vinden om de warming-up mee te maken.’‘Donderdagochtend stond ik op het trainingsveld op Varkenoord voor een training met de beloften, toen de trainer me vertelde dat ik misschien naar Portugal moest voor het trainingskamp met de selectie vanwege de blessure van Erwin Mulder. Na de training werd ik gebeld en werd mij verteld dat ik definitief om zeven uur in het vliegtuig moest stappen. Uiteindelijk kwam ik ’s avonds laat aan in Lissabon.

Ik had al begrepen dat Erwin geblesseerd was, maar ging er vanuit dat hij na een dag wel weer op het trainingsveld zou staan. Het is niet leuk voor hem dat hij niet meer in actie kan komen, maar tegelijk is het een geluk voor mij. Op de eerste plaats vind ik het natuurlijk leuk om hier samen met de selectie in Portugal te zijn, maar ik zie het voor mezelf ook als een kans. Ik kan mezelf hier laten zien aan de trainer.

Ik heb vorig seizoen al een aantal keer met de selectie meegetraind en ik zat bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen Kalmar FF voor de UEFA Cup, dus de meeste jongens kende ik al een beetje. Het is dus niet helemaal nieuw, maar het blijft wel bijzonder voor mij om met de selectie te trainen. Iedereen is vriendelijk voor mij, dus daarom voelde ik me hier gelijk op mijn gemak.

De kans dat ik zaterdag in actie zal komen tegen Sporting schat ik niet zo groot, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Het is een grote club en ik zou het fantastisch vinden als ik tegen hen zou kunnen spelen. Maar ik zou het ook al prachtig vinden om alleen de warming-up voor dertig- of veertigduizend mensen te doen. Ik heb zelfs nog nooit in De Kuip gespeeld, dus dat zou heel bijzonder zijn.

Dit seizoen speel ik in principe bij de beloften, waar ik één van de twee keepers ben. Zaterdag zouden we onze eerste oefenwedstrijd spelen, maar voor mij kwam deze trip er tussendoor. Ik vind het prachtig om dit mee te maken. Ik ben pas zeventien jaar, dus ik ga ook van deze dagen genieten.’

Lees meer over
Kostas Lamprou
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties