Dani Fernández naar Feyenoord

2009-06-10 15:58:18 28.303 keer bekeken 68 reacties Pro Shots FR12.nl

De transfer van Dani Fernández naar Feyenoord is rond. De rechtsback wordt overgenomen van Arsenal Kiev, de club waar hij onder contract stond. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor NEC, wat ook de voormalig werkgever is van trainer Mario Been. De 26-jarige speler onderging woensdag de medische keuring om vervolgens zijn handtekening te zetten onder een contract dat hem drie jaar aan de Rotterdamse club verbindt, zo meldt Feyenoord op haar website.

Daniel Fernández Artola, zoals zijn volledige naam luidt, is een echte Catalaan. Hij werd geboren in Barcelona en speelde zijn hele jeugd in de opleiding van de Spaanse topclub. Daarna kwam hij vier jaar lang in actie voor het beloftenteam van de oude club van aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. Ook speelde Fernández één jaar samen met wereldster Lionel Messi. Mario Been is blij met de overgang van de Spanjaard: 'Hij is een technisch sterke, oprukkende rechtervleugelverdediger. Van zulke spelers hou ik,' vertelt de nieuwe trainer tegenover de officiële website.

Ondanks dat de club in een krappe financiële situatie verkeert, is het toch geslaagd om zich alvast te versterken: 'Zijn transfer is mogelijk gemaakt door externe financiers die Feyenoord een warm hart toedragen en de club aan versterkingen willen helpen nu zij daar zelf de middelen niet voor heeft,' zegt algemeen directeur Eric Gudde.

Gerelateerd nieuws
68 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 464 mensen actief, waarvan 170 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved