''Begrip voor alle emoties aan beide kanten, maar ik geloof in dit plan''

''Begrip voor alle emoties aan beide kanten, maar ik geloof in dit plan''

De stadionsoap is nog lang niet afgelopen. Nadat er vorige week een onderzoek van Deloitte en een brief van de Rekenkamer waren langsgekomen, bleek dat aan cruciale voorwaarden voor de komst van Feyenoord City nog niet wordt voldaan, vooral wat betreft de financiering. Ook enkele partijen in de gemeenteraad hadden zo hun twijfels. Nu laat wethouder Arjan van Gils van zich horen. "Ik zou het een gemiste kans vinden als we stoppen."

Van Gils maakt zich geen zorgen over de uitkomst van het onderzoek van de Rekenkamer. "Daarin stond: op een aantal cruciale punten is nu nog geen volledige duidelijkheid, en het is te vroeg om definitief ‘ja’ te zeggen tegen Feyenoord City. Dat klopt, dat hebben wij als college ook gezegd. Daar is het ook te vroeg voor. Maar dat is geen reden om negatief te worden. Wij denken dat alles wat in dit stadium gedaan kan zijn qua financiering, ook gedaan is. En de directie van Feyenoord en het stadion zijn bezig om de nog open liggende vragen ook te beantwoorden.”

"Ik snap heel goed dat mensen in de raad én in de stad nu zeggen: dit is een heel groot besluit, zeker in tijden van corona. Ik snap ook dat er veel emotie omheen hangt, ook vanwege de oude Kuip, en ik snap deels ook de zorgen. Maar ik zeg: dit is goed voor Feyenoord, heel goed voor Rotterdam-Zuid en uiteindelijk ook voor de hele stad", aldus Van Gils in het Algemeen Dagblad. "Er gaat zoveel mee samenhangen, dit wordt een heel levendig stuk stad met veel werkgelegenheid. Ik zou het een gemiste kans vinden als het uiteindelijk niet doorgaat.” De bal ligt nu bij de raad. Van Gils: "Als straks alle vragen zijn beantwoord, zal de raad het moeten zeggen: ja of nee. Ik heb begrip voor alle emoties aan beide kanten, maar ik geloof in dit plan.”

Lees meer over
De Kuip Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties