Voormalig verzorger Fred Zwang overleden

Voormalig verzorger Fred Zwang overleden

Feyenoord heeft met grote droefenis kennisgenomen van het overlijden van Fred Zwang. De voormalige verzorger van de club was sinds enige tijd ongeneeslijk ziek. Zwang overleed afgelopen nacht op 57-jarige leeftijd.

Zwang volgde de opleiding tot sportmasseur en werkte bij verschillende amateurclubs, voordat hij bij de jeugdopleiding van Feyenoord terechtkwam. Die baan combineerde hij met zijn baan als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis. Toen Gerard Meijer in 2009 na vijftig jaar stopte als verzorger bij Feyenoord 1 volgde Zwang hem op, waarmee hij voor een fulltime dienstverband bij de club koos.

Verzorger bij Feyenoord 1 bleef Zwang tot en met het seizoen 2018-2019. Na die voetbaljaargang zwaaide hij af, waarmee er een einde kwam aan een dienstverband van liefst 24 jaar bij de club. Een periode waarin Zwang zich zeer geliefd maakte, zowel bij spelers en stafmedewerkers als bij andere collega’s in De Kuip.

Dat Zwang ook buiten Feyenoord kon rekenen op veel sympathie, bleek wel toen voetbalvereniging VVGZ na zijn ziekte een veilingactie met voetbalshirts startte. De voetbalvereniging waar Zwang jarenlang nauw bij betrokken was kreeg tal van shirts bij elkaar van (grote) spelers uit de hele voetbalwereld. De totale opbrengst van de veiling bedroeg liefst € 53.800,-, een bedrag dat volledig ten goede kwam aan drie goede doelen: Hersentumorcentrum Erasmus MC, Support Casper – onderzoek naar glioblastoom en het Roparunteam Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Zwang zelf was enorm trots op zijn lange dienstverband bij Feyenoord, zo vertelde hij bij zijn afscheid in 2019. ‘Ik beschouw het als een grote eer om voor deze club te hebben mogen werken. Al die jaren heb ik dat met heel veel plezier gedaan. Ik ben de club dankbaar voor de mooie tijd die ik hier heb meegemaakt.’ Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Online condoleanceregister voor Fred Zwang
Feyenoord heeft een online condoleanceregister geopend voor Fred Zwang. Supporters kunnen hier een digitaal kaarsje aansteken en een bericht achterlaten om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Oud-verzorger Fred Zwang, die liefst 24 jaar werkzaam was voor de club, overleed maandagnacht op 57-jarige leeftijd. Klik hier om naar het online condoleanceregister te gaan.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties