Feyenoord plaatst zich voor de finale van de play-offs

Feyenoord plaatst zich voor de finale van de play-offs

Feyenoord heeft tegen Sparta Rotterdam gedaan wat het moet doen en dat is winnen. De stadionclub heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs door een 2-0 overwinning op de stadsgenoot. Steven Berghuis maakte de 1-0 na een strafschop. Twee minuten later was het opnieuw raak. Tom Beugelsdijk maakte een eigen doelpunt na een voorzet van Luis Sinisterra.

Het Rotterdamse duel in de play-offs betekende alweer de vierde ontmoeting dit seizoen tussen Feyenoord en Sparta. Voorafgaand aan 2020-2021 werd het in de voorbereiding 3-0 in De Kuip, in de competitie hielden de ploegen elkaar op dezelfde locatie in evenwicht (1-1) en op Het Kasteel zegevierde Feyenoord: 0-2.

Feyenoord had dan weliswaar nog niet verloren van Sparta, maar er was absoluut geen sprake van onderschatting van de Kasteelheren. Dankzij een sterke tweede seizoenshelft – en specifieker: een sterk seizoenslot – eindigde het team van trainer en oud-Feyenoorder Henk Fraser als achtste. De ploeg zat ‘in een flow’, zoals diens collega Dick Advocaat het omschreef.

Aan zijn spelers om die flow te doorbreken. Dat lukte woensdagavond. Sparta liet de bal aan Feyenoord en loerde op de counter, terwijl de thuisploeg haast ongestoord de bal rond kon tikken op zoek naar een opening. Orkun Kökcü vond zo’n opening met een schot, waarmee hij onbedoeld Nicolai Jørgensen een enorme kans bood. De Deen tikte de bal naar de andere hoek, waar keeper Maduka Okoye ‘m tegen de paal dook.

Okoye dook in de 31ste minuut naar dezelfde hoek en dat bleek toen de verkeerde. Steven Berghuis schoof de bal in de linkerhoek, nadat de bal op de stip was gegaan wegens een overtreding van Adil Auassar op Ridgeciano Haps. De aanvoerder vierde het met de 6.500 Feyenoord-supporters in het stadion, die 93 seconden later weer konden juichen.

Luis Sinisterra kreeg ze op de banken met een sterke dribbel op de linkerflank. Met zijn lage voorzet zocht de Colombiaan Jørgensen, maar vond hij Tommie Beugelsdijk. De verdediger van Sparta probeerde met een tackle te voorkomen dat de Deen kon binnentikken, maar gleed de bal daarbij zelf in het doel. Daarmee bezorgde hij Feyenoord een voorsprong die het niet meer uit handen zou geven.

Feyenoord plaatst zich voor de finale van de play-offs

Na de 2-0 speelde Feyenoord de wedstrijd uit, zonder onnodig met krachten te smijten en achterin ruimtes weg te geven. Vrij eenvoudig voetbalde de ploeg de wedstrijd uit en dat gaf Advocaat de mogelijkheid om spelers als Sinisterra, Jørgensen en Fer eerder naar de kant te halen en rust te gunnen. Komend weekend staat de finale van de play-offs op het programma. Daarin is FC Utrecht de tegenstander.

[opstelling=390]

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Ridgeciano Haps Luis Sinisterra FC Utrecht Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties