Gijp: ''Hij kan hen bij wijze van spreken niet meer luchten of zien''

Gijp: ''Hij kan hen bij wijze van spreken niet meer luchten of zien''

Vanavond staat de derby tussen Feyenoord en Sparta op het programma. Analist René van der Gijp is oud-speler van Sparta en is onder de indruk van de prestaties van de Spangenaren. Hij ziet op voorhand geen duidelijke favoriet, maar neigt wel naar Feyenoord.

"Ik geloof niet direct dat Feyenoord, dat in een moeilijke fase zit, in een week tijd ander voetbal kan spelen waarbij je op het puntje van je stoel zit. Daar geloof ik niet zo in. Het wordt misschien geen waanzinnig leuke of goede wedstrijd, maar Feyenoord-Sparta wordt geinig om naar te kijken", aldus Van der Gijp voor de camera van RTV Rijnmond. Hij denkt dat Feyenoord uiteindelijk wel aan het langste eind zal trekken. "Dat lukt nog wel, op z'n Dickies. Even terugzakken. Ja, toch?"

De toekomst van Feyenoord is ongewis. "Volgend jaar is de club in handen van Mark Koevermans, Arne Slot en Frank Arnesen. Alle drie hebben nergens iets neergezet waarbij je denkt: dat is in goede handen. Ik zou niet uitkijken naar volgend jaar, als je kijkt naar de moeilijke situatie waar Feyenoord nu in zit." Vandaar ook dat Gijp de kritiek op Advocaat niet snapt. "Door intern gezeik is de klad erin gekomen."

"Als Dickie bij Zenit Sint-Petersburg met Berghuis had gewerkt, dan had hij Berghuis er na zes maanden uit getrapt. Nu kan dat niet. Berghuis is momenteel de beste speler", zo vervolgt de analist. "Het lullige is dat Advocaat dit met meerdere mensen heeft: Nicolai Jørgensen en Arnesen. Hij kan hen bij wijze van spreken niet meer luchten of zien."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties