Discussie over play-offs finale; reglementair verlies dreigt

Discussie over play-offs finale; reglementair verlies dreigt

Als Feyenoord de finale van de play-offs bereikt, dan wordt deze niet tegelijkertijd met de finale van het Eurovisie Songfestival gespeeld, zo heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb al laten weten. De grote vraag is nu wat er gaat gebeuren wanneer de ploeg van Dick Advocaat vanavond weet te winnen van Sparta Rotterdam.

De KNVB laat weten dat er momenteel naar een oplossing wordt gezocht. Dat is geen makkelijke klus, want volgens de reglementen is het eigenlijk niet toegestaan de wedstrijd te verplaatsen. Wel zou de wedstrijd op een andere locatie kunnen worden gespeeld, maar Feyenoord en de voetbalbond kunnen op weinig medewerking van andere steden rekenen.

FC Utrecht en FC Groningen zien die verplaatsing niet zitten. Zij beroepen zich op het reglement. Wat als de finale dan uiteindelijk niet kan doorgaan? Kan de wedstrijd niet op neutraal terrein worden afgewerkt dan wordt de uitspelende ploeg (FC Utrecht of FC Groningen) reglementair als winnaar aangemerkt, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Lees meer over
FC Utrecht FC Groningen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties