Perez: ''Supporters hebben de macht''

Perez: ''Supporters hebben de macht''

De dag na de overwinning op RKC Waalwijk (3-0) gaat het vooral over de supporters die in de tweede helft het stadion wisten binnen te dringen. De actie van de supporters kan door mensen in de media op kritiek rekenen. Kenneth Perez vindt dat de supporter van een voetbalclub veel macht in handen heeft.

''Gisteren was wel weer een voorbeeld bij Feyenoord dat supporters de macht hebben'', begint Perez bij Voetbalpraat. ''Dat geldt eigenlijk voor alle clubs. De spelers gingen klappen en ik dacht eerst nog: 'Is dit afgesproken?' Ze begonnen best snel met klappen namelijk. Ik snap enigszins wel dat ze dat doen, je wil de supporters ook niet in je voortuin hebben of bedreigd worden. Dat kan echt je leven heel erg beïnvloeden. De supporter heeft echt veel macht bij voetbalclubs. Ik vind ook dat voetbal van de supporter moet zijn, je merkt nu ook dat voetbal zonder publiek veel minder aantrekkelijk is. De supporters maken echt de wedstrijden leuk. Niet op deze manier en al helemaal niet met bedreigingen.''

Sinclair Bischop, van RTV Rijnmond, is ook te gast bij het programma. ''Het wordt afgekeurd, ook door Feyenoord-supporters zelf. Er was van tevoren wel afgesproken dat supporters naar het stadion zouden komen om de ploeg te steunen richting de play-offs. Ik ben het met Kenneth eens. Spelers krijgen nu heel veel kritiek dat ze gaan klappen, maar ik zou ook niet graag in de schoenen van de spelers staan. De supporter heeft inderdaad ontzettend veel macht.''

Ook Arno Vermeulen van de NOS zit aan tafel. ''Je kan altijd roepen dat het een geweldig Legioen is, maar we zien dus ook dat er een zwarte kant aan dat Legioen zit. Op het moment dat mensen met bivakmutsen het stadion binnenkomen, dan weet je dat het foute boel is. Dan kom je niet met een vriendelijk gezicht het team ondersteunen, dan heb je andere plannen. Dat is geschiedenis en dat gaat al heel ver terug.'' Presentator Vincent Schildkamp benoemt dat dat niet alleen bij Feyenoord het geval is. ''Nee, maar vaak wel wat scherper bij Feyenoord. We weten nog wel van vroeger dat er ook supporters met een stadionverbod nog kaarten kon krijgen voor Europese wedstrijden omdat mensen op het kantoor bij Feyenoord dachten: 'Het wordt me toch een beetje link, ik zal ze de kaarten maar doorspelen'. Dat zie je nu ook weer terug, er is helemaal niemand die het zwaar veroordeeld bij Feyenoord. Het kan niet, het mag niet en het moet niet gebeuren. Dit was echt een paar straten te ver'', aldus Vermeulen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties