''De lat is zo erg omlaag gegaan bij Feyenoord''

''De lat is zo erg omlaag gegaan bij Feyenoord''

Zoals dit seizoen vaak gebeurde wanneer Feyenoord besproken werd, wordt in FC Rijnmond gediscussieerd over de speelwijze van Dick Advocaat. Te gast is Jan Boskamp, die denkt dat de trainer naar zijn mogelijkheden heeft gespeeld. Ruud van Os is het niet met hem eens en stelt dat de lat bij Feyenoord te laag is komen te liggen.

"Als je trainer bent, speel je naar het materiaal dat je hebt", begint Boskamp zijn betoog. "Je zette het altijd zo neer, dat je met balverlies twintig meter achter de middenlijn stond. Als je met dezelfde spelers op de middenlijn gaat spelen, kom je echt in de problemen. Dan moet je zelf het spel gaan maken. Hoeveel van die creatieve spelers heeft Feyenoord?"

Van Os stelt dat Feyenoord genoeg geschikte spelers heeft en noemt onder meer Steven Berghuis en Luis Sinisterra. Hij verwijst naar een wedstrijd van afgelopen december. "Tegen tien man van Heracles speelt Feyenoord in de eigen Kuip met 0-0 gelijk en dan zegt Dick Advocaat: 'Dit is het maximale.' De lat is zo erg omlaag gegaan bij Feyenoord. Er wordt te snel gezegd dat iets het maximale is. Dat is niet zo, maar de zweep had er gewoon veel meer overheen gemoeten."

Boskamp countert door de eerste seizoenshelft erbij te halen, waarin Feyenoord met hetzelfde voetbal wel bovenin meedeed. "Maar je kreeg geen topploeg tegen", antwoordt Van Os, die refereert naar de januarimaand vol toppers waarin Feyenoord definitief afhaakte.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties