''Advocaat zei: 'Verkloot het niet, dan verkloot je het ook voor mij'''

''Advocaat zei: 'Verkloot het niet, dan verkloot je het ook voor mij'''

Achraf el Bouchataoui maakte in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie zijn basisdebuut in de hoofdmacht. Dat deed hij bovendien zeer verdienstelijk. Trainer Dick Advocaat kiest er niet vaak voor om jongere spelers de kans te geven, maar deed het dit keer op aandringen van El Bouchataoui zelf.

Na de wedstrijd vertelde El Bouchataoui hoe hij Advocaat zelf opzocht. "Ik zei: 'trainer, ik wil zo graag spelen'", citeerde het Algemeen Dagblad. "Toen hij vertelde dat ik een basisplaats kreeg, zei hij: 'verkloot het niet, want dan verkloot je het ook voor mij'. Advocaat is een eerlijke man, daar hou ik van."

Advocaat zelf was ook lovend over het optreden van El Bouchataoui, al geeft hij in de play-offs nog de voorkeur aan Leroy Fer. "Als hij fit is, speelt Fer normaal gesproken tegen Sparta, maar Achraf heeft het goed gedaan", werd de trainer geciteerd door De Telegraaf. "Hij is een mooi talent voor volgend seizoen. Dan moet hij zich waarmaken bij de nieuwe trainer."

[readmore=57675]

Lees meer over
Dick Advocaat Achraf El Bouchataoui Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties