''Ik snap ook niet dat er niet vol op de aanval werd gespeeld''

''Ik snap ook niet dat er niet vol op de aanval werd gespeeld''

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en journalist Ruud van Os bespreken de situatie van de Rotterdammers. De twee zijn van mening dat de Rotterdammers het volledig zelf hebben laten liggen en vinden dat Dick Advocaat niet het maximale uit de ploeg heeft gehaald. Ook is onbegrip dat tegen Heracles Almelo niet meer risico is genomen om een doelpunt te maken in de slotfase.

"Feyenoord is terecht vijfde geworden. Maar er had toch echt veel meer ingezeten", vertelt Ruud van Os in de podcast van RTV Rijnmond. "Ik hoor iedereen maar beamen dat Advocaat het maximale eruit haalt. Maar ik ben het daar echt niet mee eens, hier had veel meer ingezeten."

Vitesse heeft het Feyenoord niet heel moeilijk gemaakt, maar de Rotterdammers wonnen de duels ook niet, zo vertelt Sinclair Bischop. "Vitesse verloor ten eerste de bekerfinale waardoor Feyenoord in het onderlinge duel het verschil had kunnen maken. Daarna verloor Vitesse ook nog eens van Sparta, maar elke keer gaf Feyenoord zelf ook niet thuis en dat is een hard gelag."

"Ik snap ook niet dat er niet vol op de aanval werd gespeeld richting de slotfase, vooral toen ze wisten dat Vitesse achter stond tegen Fortuna Sittard", voegt Van Os eraan toe. "Ik had in die laatste fase veel aanvallender spel willen zien. Vooral omdat je een beter doelsaldo hebt en zondag afsluit tegen RKC."

Ook Bischop is het eens met die lezing. "Met een overwinning in Almelo had je een realistische kans gehad, want Vitesse kan dit weekend tegen Ajax ook zomaar verliezen. Dan moet je er toch vol voor gaan? Ajax en PSV winnen vaak in de slotfase wel hun wedstrijden, dat is geen geluk maar het gevolg van de juiste omzettingen."

Lees meer over
PSV Vitesse ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties