'Van den Herik wil eventueel terugkeren als Feyenoord in De Kuip blijft'

'Van den Herik wil eventueel terugkeren als Feyenoord in De Kuip blijft'

Jorien van den Herik mag dan inmiddels 77 jaar zijn, maar tegen een terugkeer bij Feyenoord zegt de Grote Kale Leider niet bij voorbaat nee. Dit weet schrijver Michel van Egmond te melden in de Dick Voormekaar Podcast. Hij hoorde dat van Van den Herik zelf toen hij hem toevallig ontmoette. "Dan heb je het altijd over Feyenoord en over het stadion."

Feyenoord City heeft niet de voorkeur van Van den Herik. "Hij maakte zich over de constructie enorme zorgen. Hij heeft alles gelezen, hij heeft zich erin verdiept. Hij maakt zich vooral zorgen over als het allemaal mislukt; dan is er geen garantie dat ze geld krijgen. Dan krijgen ze helemaal niks. Dan moet Feyenoord dat geld weer ergens vandaan halen. Hij schetste een heel zwart scenario", aldus Van Egmond. "Op een gegeven moment zei hij dat hij iemand was tegengekomen die aan hem vroeg: 'stel nou dat iedereen in de leiding weg is bij Feyenoord en ze vragen jou om terug te keren, zou je dat dan doen?'"

"Toen zei hij dat als Feyenoord aan dat stadion is vastgeklonken en niet meer terug kan, dat hij er dan geen seconde over zou nadenken en het zeker niet zou doen. Als dat niet zo is, zou hij niet gelijk 'ja' zeggen, maar dan zou hij het zeker in overweging nemen", zo vervolgt Van Egmond. "Toen begon mijn fantasie zo ontzettend op te borrelen. Ik heb een kwartiertje met hem staan praten, maar ik ben al meer geïnformeerd dan al die filmpjes van Mark Koevermans bij elkaar. Het was wel weer interessant."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties