''Die spelers zullen toch ook een beetje eergevoel hebben?''

''Die spelers zullen toch ook een beetje eergevoel hebben?''

Feyenoord lijkt na de nederlaag tegen Ajax nagenoeg zeker veroordeeld tot de play-offs voor Europees voetbal. Hoewel Feyenoord waarschijnlijk als hoogst geklasseerde ploeg die nacompetitie in zal stromen, zal het nog een flinke opgave worden om die te winnen. Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam zal het vooral aan de instelling van de spelers liggen.

"Er wordt altijd naar een trainer gekeken alsof hij even op een knopje kan drukken zodat er weer vuur in de ploeg zit", begint Krabbendam op het YouTube-kanaal van zijn werkgever Voetbal International. "Die spelers zullen toch ook een beetje eergevoel in hun lijf hebben? Die zullen toch ook denken: we laten ons niet ook nog eens in die play-offs afslachten? Feyenoord heeft bewezen dat, als ze helemaal compleet zijn, doen wat er wordt gevraagd en gewoon een normale instelling hebben, ze van de meeste teams gewoon kunnen winnen. Ook van Utrecht, van Groningen en van wie er dan ook meedoet."

'Dat gevoel' moet dan ook snel terugkeren in de groep, stelt Krabbendam. Daarbij wijst hij vooral naar de spelers. "Het heeft met de trainer niks te maken. Toen Erwin Koeman wegging, kwam Don Leo hier binnen. Die gaf meteen zo'n goed gevoel: armen om schouders, iedereen geloofde er weer in. Toen mislukte het tegen Groningen. Van Bronckhorst nam het over van Fred Rutten en was kansloos tegen Heerenveen. Het zegt allemaal niks: het moet uit de spelers zelf komen, die intrinsieke motivatie. En nogmaals: als ze dat weten op te wekken, kunnen ze die play-offs winnen."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst FC Utrecht ajax FC Groningen sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties