Gouka: ''Vrij logisch dat Fer de penalty nam''

Gouka: ''Vrij logisch dat Fer de penalty nam''

Bij afwezigheid van Steven Berghuis mocht Leroy Fer zondagmiddag achter de penalty staan die Feyenoord aan het einde van de eerste helft kreeg. De reserve-aanvoerder miste en werd zo de schlemiel van de middag. Toch vindt clubwatcher Mikos Gouka het niet vreemd dat hij de strafschop nam.

"Normaal zijn de penalty's voor Steven Berghuis, nu gaat Leroy Fer achter de bal staan", begint Gouka in de AD Voetbal Podcast. "Dan hoor je niemand. Vervolgens mist hij en breekt het op Twitter los: 'Wie zet in godsnaam Fer achter de bal?' Als je dan nuchter naar de cijfers kijkt, heeft hij er in z'n carrière negen genomen en acht gemaakt."

Daarnaast ontbrak het volgens Gouka aan geschikte alternatieven. "De namen die dan worden geopperd, Bozeník, Teixeira, noem maar op, die blijken in hun carrière nog nooit een penalty te hebben genomen. Linssen heeft er twee genomen en één gemist. Het was dus vrij logisch dat Fer 'm nam. Vervolgens zeggen mensen: 'je moet wel mensen in vorm laten nemen', maar dat is op dit moment het probleem. Wie had je nou gisteren aangewezen waarvan je dacht: die gaat er wel in?"

Gekscherend wordt de naam van doelman Justin Bijlow genoemd. "Daar hebben we het op de tribune nog over gehad: hij heeft veruit de beste trap", reageert Gouka. "Het is natuurlijk ongebruikelijk dat de keeper het doet, maar hij schiet hem er waarschijnlijk wel in. Als hij 'm er niet in schiet, dan moet hij heel snel terug, maar hij is wel degene met veruit de beste trap in de ploeg."

Lees meer over
Steven Berghuis Justin Bijlow Leroy Fer Bryan Linssen João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties