''Met Bozeník kom je tegen Ajax helemaal niet aan voetballen toe''

''Met Bozeník kom je tegen Ajax helemaal niet aan voetballen toe''

Robert Bozeník kon zich in de Klassieker tegen Ajax niet laten gelden. De spits maakte wel een uitstekend doelpunt, maar deed dat uit buitenspelpositie. Buiten dat was Pierre van Hooijdonk niet onder de indruk van het optreden van de Slowaak, die volgens hem niet opgesteld had moeten worden.

"Ik begreep de behoudende speelwijze wel, zonder Toornstra en Berghuis", begon Van Hooijdonk over de Klassieker in Studio Voetbal. "Je weet ook dat Ajax hoog druk zet. Daar kan je onderuit komen door middel van een balvaste spits, een heel snelle spits, of door goed positiespel. Bozeník is niet snel en niet balvast. Dan kom je helemaal niet aan voetballen toe. Ze durfden er ook niet onderuit te voetballen en de lange ballen waren voor Martínez, want die won elk duel van Bozeník."

"Die jongen is voor dit niveau nog lang niet klaar", vervolgde Van Hooijdonk. "Dat had Advocaat in het begin van het seizoen goed gezien. Ik vond het alleen niet chique dat je dat zo keihard naar buiten knalde." Al sinds toen is de spits een pijnpunt bij Feyenoord. "Jørgensen kwam maar niet in zijn oude vorm terecht. Toen kwam Pratto, die werd na twee wedstrijden aan de kant geschoven. Daarna is Linssen als spits gaan spelen."

Het was door de schorsing van Steven Berghuis dat Advocaat toch op Bozeník terug moest vallen, al had Van Hooijdonk een andere keuze gemaakt. "Jørgensen is in mijn ogen met afstand de beste spits die Feyenoord heeft. Ik weet niet wat hij misdaan heeft..." Van Hooijdonk werd gewezen op het gebrek aan rendement van de spits. "Als je op de bank zit, scoor je helemaal nooit. Nu is Advocaat met Bozeník gaan spelen. Ik vind het behoorlijk sneu voor die jongen, want vanaf het moment dat hij op die grasmat staat, gaan wij hem beoordelen. Dan valt het toch elke keer negatief voor hem uit."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties