Bischop: ''Deze wedstrijd is een goede graadmeter''

Bischop: ''Deze wedstrijd is een goede graadmeter''

Een week geleden was niet te verwachten dat Dick Advocaat tegen Ajax gewoon weer voor de groep zou staan. Na de blamage tegen ADO liet de trainer doorschemeren aan opstappen te denken. Sinclair Bischop was dan ook verrast dat het uiteindelijk met een sisser afliep.

"Die wedstrijd in Den Haag was een groot signaal", begon Bischop tijdens de voorbeschouwing op ESPN. "Wij hadden het gevoel dat hij de eer aan zichzelf zou houden, ook in de wetenschap wat er de laatste maanden allemaal is gebeurd in de spelersgroep." Daarmee doelde hij op de interne onenigheid over de speelwijze van Feyenoord. Martijn Krabbendam weet te vertellen dat het de meer aanvallend ingestelde spelers zijn die het niet met de trainer eens zijn, waar al langer bekend was dat Steven Berghuis er daar één van is.

Krabbendam stelt dat het geen zin zou hebben als Advocaat vroegtijdig op zou stappen. "Dan moet je iemand anders ervoor zetten, maar dan gaat Feyenoord ook niet ineens droomvoetbal spelen. Ze hebben het twee keer eerder geprobeerd, met Beenhakker en met Van Bronckhorst. Dat is allebei fout gegaan. Advocaat heeft in het verleden wel bewezen dat hij een lamgeslagen elftal toch op een of andere manier wel weer een beetje tot leven kan wekken."

De vraag blijft daarmee wel of de spelers nog steeds bereid zijn om voor de trainer te werken. Bischop noemt de Klassieker een belangrijke graadmeter. "Dan kijk je vooral naar teamdiscipline. Als je echt in goede harmonie met elkaar omgaat, geef je bijvoorbeeld de bal af als je met z'n tweeën op de keeper af gaat. Of het extra meeverdedigen: bij het derde doelpunt van ADO was het schrijnend dat geen enkele speler nog meeliep. Dat zijn dingen waaraan je soms proeft een ploeg vol voor een trainer gaat."

Bischop erkent dat spelers vooral voor zichzelf zouden moeten werken, maar ziet in de praktijk toch vaak dat ook de trainer daar een rol in speelt. "Er is binnen deze spelersgroep heel veel gebeurd", stelt hij, waarna hij Nicolai Jørgensen als voorbeeld noemt. "Toen Advocaat binnen kwam, hadden we Jørgensen voor de camera na zijn eerste wedstrijd bij VVV. Hij zei toen dat hij niet in z'n hoofd durfde te halen om te zeggen dat hij eigenlijk geen fan was van kunstgras. Als je ziet hoe hij er nu bij loopt als hij moet warmlopen... Dat vind ik een goede graadmeter."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Steven Berghuis ajax ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties