Maduro: ''Er is geen balans bij Feyenoord''

Maduro: ''Er is geen balans bij Feyenoord''

Het seizoen is inmiddels al 31 wedstrijden onderweg, maar nog altijd lijken er intern verschillende opvattingen te heersen over de manier waarop Feyenoord moet spelen. Daarbij gaat het vaak over de vraag hoe ver de ploeg moet terugzakken. Bij Goedemorgen Eredivisie kaart ook Mario Been deze discussie weer aan.

Been is duidelijk en schaart zich achter de opvatting van trainer Dick Advocaat. "Dit elftal kan maar één ding en dat is inderdaad ver inzakken, omdat je achterin zo weinig snelheid hebt. Als Botteghin en Senesi heel veel ruimte in de rug krijgen, dan heb je gewoon een probleem." Als gevolg hiervan ziet Been hoe de aanvallend ingestelde spelers vaak wel naar voren willen stappen, waardoor de ruimtes op het veld groot worden. "Dan krijgt zelfs ADO in de omschakeling veel mogelijkheden om goals te maken."

Hedwiges Maduro ziet door de zwaktes van de defensie op te lossen juist voorin problemen ontstaan. "Inzakken is prima voor de verdediging, maar de enige aanvaller die echt snel is, is Sinisterra. Dan kom je daar weer in de problemen. Ik vind het ook de fout van de clubleiding die de spelers aantrekt; er is geen balans. Als je wil inzakken, moet je snelle spelers hebben voor de omschakeling. Dan haal je Pratto. Daarmee kies je om op de helft van de tegenstander te spelen, want hij is een aanspeelpunt. Dan zou je juist weer een snelle verdediger moeten halen."

Aan de hand van wedstrijdbeelden laat Maduro zien hoe de ruimtes in de verdediging van Feyenoord ontstaan. "Het heeft met de verdedigers te maken die naar achter lopen, maar ook met de middenvelders die te langzaam terugsluiten. De onderlinge afstanden kloppen niet. Dat doet Feyenoord heel slecht. Het eerste wat je moet doen in verdedigen, is alles dichtmaken." Vervolgens laat de analist zien dat juist tegenstander Ajax er goed in is om dergelijke fouten af te straffen. "Het is de kracht van Ajax en de zwakte van Feyenoord. Als Feyenoord zo verdedigt, wordt het heel moeilijk."

Lees meer over
Eric Botteghin Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Marcos Senesi Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties