Been over spitspositie: ''Dick is nog steeds zoekende''

Been over spitspositie: ''Dick is nog steeds zoekende''

Op de website van ESPN gingen analisten van de zender zondagochtend in op de spitspositie van Feyenoord. Met Nicolai Jørgensen, Robert Bozeník, Lucas Pratto, Bryan Linssen, Steven Berghuis, Luis Sinisterra, Naoufal Bannis en Dylan Vente gebruikte Dick Advocaat dit seizoen liefst acht verschillende spelers in de spits, wat veel zegt over het huidige seizoen. "Dick is zoekende. Nog steeds", aldus Mario Been.

"Dick is niet tevreden geweest over hoe de positie werd ingevuld", begint Been, die de wisselingen dan ook wel begrijpt. "Daarnaast waren er ook veel blessures. Bozeník zat in de lappenmand, Jørgensen kwakkelt al sinds 2017, Christian Conteh is al het hele seizoen geblesseerd en de rest heeft niet kunnen overtuigen. Eigenlijk was Linssen een periode zijn enige optie." De statistieken van de Limburger, die het vaakst als spits werd opgesteld, werden erbij gepakt. Gezien zijn Expected Goals zou hij op 10,4 doelpunten moeten staan, waar hij er vooralsnog pas acht maakte.

Toch valt Linssen weinig te verwijten, stelt Hans Kraaij Jr. "Ik geef het je te doen hoor, in de spits bij Feyenoord. Je moet zo ontzettend veel loopwerk verrichten. Je moet aanspeelbaar zijn, het spel verleggen en de kansen afmaken. Linssen heeft zijn hele carrière op links of in een tweespitsensysteem gespeeld. Hij is in ieder geval nooit een aanspeelpunt geweest. Vaak heeft hij zo ontzettend hard gewerkt, dat hij scherpte voor het doel miste. Met wat er van je wordt gevraagd als spits van Feyenoord, kan alleen Kevin de Bruyne dat, maar ik heb niet de indruk dat hij volgend seizoen naar De Kuip komt."

In de winter werd een gok genomen door Pratto te huren voor River Plate. Hoewel de Argentijn al snel naar de achtergrond verdween, snapte Kraaij destijds wel waarom hij werd gehaald. "De club heeft zich laten informeren door mensen die er verstand van moeten hebben en de ploeg had serieus doelpunten nodig. Pratto maakte in Argentinië goals bij zeker niet de minste clubs. Als er dan iemand zegt: 'deze jongen kan voor weinig geld voor doelpunten zorgen', dan kan je die beslissing maken. Nu, later, zie ik ook wel dat Pratto niet meer kan lopen."

Dan heeft Feyenoord Bozeník nog, waar Been geen fan van is. "Zondag scoorde hij na een paar minuten, maar daarna heb ik er helemaal niks meer van gezien. Van een jongen die Feyenoord toch vier miljoen euro heeft gekost, verwacht ik meer. Zeker omdat de club het geld niet opgestapeld heeft liggen. Hij blijft voor mij voorlopig een vraagteken."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Dylan Vente Luis Sinisterra Dick Advocaat Naoufal Bannis Bryan Linssen Christian Conteh Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties