''Als je niet gemotiveerd bent, moet je niet voor Feyenoord spelen''

''Als je niet gemotiveerd bent, moet je niet voor Feyenoord spelen''

Feyenoord hoopt zich dit weekend te revancheren op de malaise in Den Haag van vorige week. Dat moeten de Rotterdammers gaan doen met een goed resultaat in De Klassieker, iets waar niet veel analytici vertrouwen in hebben. Sterkhouders Jens Toornstra en Steven Berghuis zijn zondag afwezig en er is ook geen publiek welkom.

Vandaag maakte Dick Advocaat op de persconferentie bekend dat in het gesprek dat deze week werd gevoerd is besproken over hoe de ploeg de laatste twee weken in gaat. Ook gaf de trainer aan dat hij bepaalde dingen had gezegd door emotie en daar later spijt van had. ''We hebben het wel vaker gezien bij Advocaat dat hij dan na een wedstrijd door emotie dingen roept'', begint Dennis van Eersel bij FC Rijnmond. ''Na Heerenveen uit werd er ook een groepsgesprek op touw gezet. Toen heeft hij uiteindelijk alleen met Berghuis gesproken. Die was woordvoerder van de spelersgroep.''

''Ze moeten het seizoen samen wel afmaken en het beste voor Feyenoord eruit halen'', zegt Geert den Ouden. ''Elk individu, van Advocaat tot aan de reservekeeper, moet het maximale uit zichzelf halen.'' Dit weekend staat dus De Klassieker op het programma. Bischop verwacht niet dat Advocaat de spelers hoeft te motiveren voor deze wedstrijd. ''Als je jezelf voor Ajax niet kan motiveren, dan moet je niet in een Feyenoord-shirt gaan spelen. Daarna zijn er nog twee potjes en dan nog de play-offs. Na Heerenveen had je die overwinning op PSV en toen dacht iedereen dat het lek boven was. Dat was toen ook niet het geval.''

Door de schorsingen en blessures speelt Feyenoord niet met haar sterkste elftal. Hoe gaan Feyenoord en Advocaat dat oplossen? ''Zonder Berghuis en Toornstra heb je sowieso al een gehavend Feyenoord. Dat zijn twee hele belangrijke spelers voor dit team. Advocaat heeft al aangegeven dat hij wel met vier verdedigers gaat spelen en het 4-3-3 systeem gaat hanteren. Dan zal de voorhoede hetzelfde eruitzien als tegen ADO en op het middenveld zal het of Diemers of Teixeira worden'', sluit Van Eersel af.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Jens Toornstra ajax sc Heerenveen ADO Den haag Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties