Been: ''Schade beperken zondag, denk ik dan maar''

woensdag 5 mei 2021 03:00 79.605 keer bekeken 323 reacties Pro Shots

Steven Berghuis en Jens Toornstra zijn dit seizoen twee van de weinige sterkhouders van Feyenoord en zij missen beiden De Klassieker. Het vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd tegen de aartsrivaal van aanstaande zondag ligt onder andere daardoor vrij laag bij Het Legioen na de blamage tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam vraagt raad aan voormalig Feyenoordtrainer Mario Been. Hoe Ajax te bestrijden aanstaande zondag? "Twee keepers opstellen."

"Het zijn altijd wedstrijden op zich, zegt men, maar dan hebben we het over een volle Kuip. Over een elftal dat wordt gesteund door Het Legioen, maar dat is er ook niet bij. Dan moet het helemaal uit jezelf komen. Schade beperken zondag, denk ik dan maar", aldus Been in de Dick Voormekaar podcast.

Ook de chemie tussen Dick Advocaat en de spelersgroep lijkt uitgewerkt. "Het is klaar. Je ziet ook: een heleboel spelers krijgen geen contractverlenging. Als ik Dick moet geloven zijn er ook spelers die alleen maar bezig zijn om meer geld te krijgen om hun contract te verlengen. Dan heb je ook nog spelers die gewoon het niveau niet aankunnen en spelers die met de ziel onder hun arm lopen. Als ik die Jørgensen zie invallen, dan maakt hij weliswaar die kopgoal, maar die had jij er waarschijnlijk ook wel ingekopt."

"Het lijkt alsof het helemaal klaar is en dan moet je straks de play-offs gaan spelen, want daar zijn we nu toe gedoemd, en dat wordt ook heel lastig", zo vervolgt Been. "Op dit moment is Feyenoord gewoon heel matig. Hopelijk zegt Berghuis 'wat denk je ervan? Laten we nou nog even die play-offs winnen en dan volgend jaar in ieder geval Europees voetbal'. Berghuis is natuurlijk wel in staat om de ploeg een paar klassen hoger te laten spelen."

Advocaat
Auteur Michel van Egmond legt de teloorgang van Feyenoord deels bij Dick Advocaat. "Je kunt het hem kwalijk nemen dat er zoveel spelers gewoon geen zin meer hebben om voor hem te voetballen. Hij is in essentie aangesteld om dat elftal te beïnvloeden en te laten doen wat hij wil. Dat gebeurt niet. De helft doet dat gewoon niet. Dat heeft hij niet goed gedaan."

Krabbendam: "Het is ook een beetje apart. De Advocaat van tien jaar geleden had oorlog gemaakt en bij wijze van spreken Berghuis zijn strot afgebeten. Hij krijgt vaak de kritiek dat hij de spelers zo afzeikt, maar ik vind dat dat wel meevalt." Van Egmond: "Als je na de wedstrijd in Den Haag over je eigen spelers zegt dat ze dikke salarissen krijgen, dan weet jij ook dat dat iets is waar je profvoetballers kwaad mee krijgt." Krabbendam denk dat dat expres zou kunnen zijn. "Misschien wil hij dat wel."

 

Gerelateerd nieuws
323 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 160 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75510 leden - Op dit moment zijn 978 mensen actief, waarvan 326 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved