Robin van Persie officieel in dienst bij Feyenoord

dinsdag 4 mei 2021 15:08 95.550 keer bekeken 189 reacties Feyenoord.nl Bron: Feyenoord.nl

Robin van Persie treedt met ingang van komend seizoen officieel terug in dienst bij Feyenoord. De 102-voudig international, die zijn profcarrière bij de club begon en afsloot, gaat samen met Brian Pinas het Onder 16-team van Feyenoord Academy leiden. Ook blijft hij actief bij het eerste elftal waar hij op trainingsdagen een ondersteunende taak op zich neemt als veldtrainer.

Van Persie sloot de afgelopen twee seizoenen al op incidentele basis aan bij de trainingen van Feyenoord, waarbij hij zich met name richtte op de aanvallers. Onder leiding van Arne Slot, die met ingang van seizoen 2021-2022 hoofdtrainer is in De Kuip, krijgt hij op trainingsdagen een ondersteunende rol.

Ook op Varkenoord was de topscorer allertijden van het Nederlands elftal het afgelopen jaar al met enige regelmaat te vinden. Van Persie stond bijvoorbeeld Gaston Taument bij in zijn werkzaamheden voor Feyenoord Onder 15. Komend seizoen zal Van Persie in het trainersduo met Brian Pinas het elftal van Feyenoord Onder 16 leiden.

''Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen'', vertelt Van Persie. ''Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club.''

Gerelateerd nieuws
189 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 119 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75459 leden - Op dit moment zijn 910 mensen actief, waarvan 261 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved