Vermeulen: ''De naam Van Hooijdonk is nooit gevallen''

Vermeulen: ''De naam Van Hooijdonk is nooit gevallen''

In de NOS Voetbalpodcast werd maandag veel kritiek geuit op Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Dat had voornamelijk te maken met de nederlaag bij ADO, maar ook een interview in het NRC werd Advocaat niet in dank afgenomen. Hierin zei hij dat hij een aanbod van de NOS afwees vanwege Pierre van Hooijdonk, wat volgens Vermeulen helemaal niet het geval was.

Advocaat was niet blij met de kritiek die Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal op hem had en gaf in het NRC aan dat hij om die reden tijdens het EK niet bij de NOS aan zou schuiven. Volgens Vermeulen ging het echter anders. "Ik heb drie keer contact gehad met Dick, inderdaad met de vraag of hij wilde werken bij het EK. Hij was uitermate geïnteresseerd, maar vroeg wel of hij nog wat tijd kon krijgen om een beslissing te nemen. Dat kon, want het was in januari."

Vermeulen vervolgt: "In maart vertelde hij dat hij voor Veronica Inside het EK ging doen. Dat mag natuurlijk, maar toen zei hij in dat interview dat het kwam omdat Pierre van Hooijdonk bij de NOS werkt. Ik heb drie keer contact met hem gehad en de naam Van Hooijdonk is nooit gevallen. Hij was geïnteresseerd tot hij een aanbod kreeg van de collega's van VI. Dat mag, maar dan moet je niet zo flauw zijn om met het argument Van Hooijdonk te komen. Dat speelde helemaal geen rol."

Bovendien vindt Vermeulen het vreemd dat Advocaat problemen heeft met Van Hooijdonk, terwijl ook Johan Derksen in het verleden kritisch op hem is geweest. "Die heeft het afgelopen jaar nog gezegd dat Advocaat voor zichzelf bij Feyenoord zit en niet voor de club, en dat het een schande is dat hij niet naar de jeugd omkijkt. Dat mag ook allemaal, die kritiek hebben wij ook gehad, maar dat is het punt toch niet. Dan vind ik het echt slecht dat hij over de rug van Van Hooijdonk gelijk probeert te halen, terwijl hij besloten heeft om voor het geld of voor de hoeveelheid keren dat hij daar kan gaan zitten, een andere keuze te maken."

[readmore=57509]

Lees meer over
Johan Derksen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties