''Advocaat gaat niet vragen: 'Zien jullie het nog in mij zitten?'''

''Advocaat gaat niet vragen: 'Zien jullie het nog in mij zitten?'''

Dick Advocaat kondigde na de wedstrijd tegen ADO Den Haag aan dat het van de spelersgroep zou afhangen of hij het seizoen afmaakt. Inmiddels werd bekend dat de trainer het gesprek met zijn selectie niet heeft afgewacht en al met zijn staf en de clubleiding heeft besloten het seizoen te willen afmaken.

"Dat was het plan direct na de wedstrijd: ze zijn op maandag vrij, maar laat ze dan maar terugkomen en dan gaan we praten", vertelde Gouka in de AD Voetbal Podcast. "Later hebben ze onderling gesproken. Hij en zijn staf, zonder de spelers. Ze hebben gedacht: 'Dan gaan we weer praten, wat heeft dat voor zin?' In veel vorige gesprekken is gebleken dat de spelersgroep vooral luistert en knikt. Het is niet dat daar een discussie ontstaat."

De spelers hadden maandag dus gewoon een vrije dag ("Die planning is ruim van tevoren gemaakt", legde Gouka uit) en verschijnen dinsdag weer op de club. "Dan gaan ze gewoon weer trainen en neemt Advocaat ongetwijfeld weer het woord, zoals vaak als na een wedstrijd weer bij elkaar komen. Hij gaat niet vragen: 'Zien jullie het nog in mij zitten?' Wel wil hij kijken of hij proeft dat de spelersgroep nog gelooft in plaatsing voor Europees voetbal."

[readmore=57506]

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties