Diks blikt terug: ''Zat tien minuten met brok in m'n keel op de bank''

maandag 3 mei 2021 10:23 102.200 keer bekeken 158 reacties Pro Shots

Kevin Diks kon in 2017 zijn kans afwachten bij Fiorentina, maar koos voor een verhuur aan Feyenoord. Aan zijn tijd bij de club, waar hij al van kinds af aan supporter van was, heeft hij mooie herinneringen overgehouden. Diks won de KNVB Beker als ploeggenoot van Robin van Persie. "Een geweldige voetballer en een geweldige man. Als iemand die prijs toen verdiende, was hij het wel."

In gesprek met Voetbalzone blikt Diks onder meer terug op zijn periode bij Feyenoord, waar hij een lastig begin kende. "De fans waren niet tevreden na mijn slechte start en ook de media doken er vol op. Dat probeer je dan wel van je af te laten glijden, maar ik wist zelf ook wel dat ik toen niet de Kevin was van mijn eerste jaren bij Vitesse."

Diks geeft toe dat hij last had van de druk van een topclub. Het zwaarst had hij het toen zowel hij als concurrent Bart Nieuwkoop op de bank moesten plaatsnemen, terwijl centrale verdediger Jeremiah St. Juste de voorkeur kreeg op rechtsback. "Tegen Vitesse, nota bene. Dat was mijn oude club, dus ik wilde dolgraag laten zien dat ik meer in mijn mars had dan iedereen dacht."

Diezelfde wedstrijd raakte St. Juste geblesseerd. "Ik wist meteen dat degene die op dat moment in zou vallen, voor langere tijd basisspeler zou zijn. Dat voelde ik aan alles. Daarom baalde ik echt als een stekker toen Bart werd gekozen. Hij is nog steeds een van mijn beste vrienden en ik gun hem alles, maar op dat moment zat ik helemaal stuk. Ik heb daarna zeker tien minuten met een brok in mijn keel op de bank gezeten."

Toch liep het anders, want de wedstrijd erna tegen Heracles Almelo viel de keuze wél op Diks. "Dat was een alles-of-niets-moment voor mij. Ik ben enorm trots dat ik toen wel heb laten zien dat ik het waard was om voor Feyenoord te spelen. Ik bleef het hele seizoen staan en kreeg te horen dat de club zelfs informeerde of er geen mogelijkheid was om me nog een jaar te huren van Fiorentina."

Gerelateerd nieuws
158 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75509 leden - Op dit moment zijn 1035 mensen actief, waarvan 297 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved