Kritiek op Geertruida: ''Dit soort dingen moet eruit''

Kritiek op Geertruida: ''Dit soort dingen moet eruit''

Lutsharel Geertruida werd de afgelopen maanden vaak bewierookt, onder meer door de doelpunten die hij dit seizoen maakte. Toch heeft Marciano Vink ook een belangrijk punt van kritiek op de Feyenoorder. Aan de hand van beelden van de laatste twee wedstrijden laat hij zien wat de rechtsback vaak verkeerd doet.

"Ik heb aan het begin van het seizoen ook vaak de loftrompet over Geertruida gestoken", begon Vink in ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Hij deed het ook hartstikke goed, maar nu zie je een trend ontstaan waarbij de back vaak aan de binnenkant komt. Geertruida komt dan op het middenveld, maar dan moet je ook iets toevoegen en zeker niet zomaar achterin de boel open gooien. Dat deed hij tegen Utrecht een aantal keer."

Vink laat een aantal beelden zien uit de wedstrijden tegen FC Utrecht en Vitesse, waarin te zien is hoe Geertruida naar het middenveld stapt en daardoor achterin veel ruimte open laat voor een tegenaanval. "Dan vind ik het geen toegevoegde waarde om als back op het middenveld te spelen. A, je loopt in de weg, en B, je doet niet waarvoor je bent opgesteld. Als je voor de vierde plek wil spelen, moeten dit soort dingen eruit."

"Malacia speelt als veredelde linksbuiten en komt veel op en aan de andere kant heb je een heel dominante Berghuis", vervolgt Vink. "De noodzaak is er dus niet helemaal. Hij kan buitenom, zodat Berghuis zijn actie naar binnen kan maken of de bal mee kan geven, maar als jij aan de binnenkant gaat lopen, blokkeer je de looplijn van Berghuis en voeg je zelf niks toe. Ik denk dat Advocaat daar echt naar moet gaan kijken."

Lees meer over
Steven Berghuis Tyrell Malacia Vitesse FC Utrecht Dick Advocaat Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties