De Vrij met Inter kampioen van Italië

De Vrij met Inter kampioen van Italië

Stefan de Vrij is vandaag kampioen geworden met Inter. De oud-Feyenoorder is met zijn team met nog vier wedstrijden te gaan niet meer in te halen door de nummer twee Atalanta, omdat die ploeg vanmiddag zelf gelijkspeelde tegen Sassuolo. Juventus werd de afgelopen negen jaar liefst negen keer kampioen. De Vrij en Inter maken vandaag daar dus een einde aan.

De ploeg van Antonio Conte viert vandaag haar eerste kampioenschap sinds 2010. Het is voor De Vrij zijn eerste 'grote' prijs in zijn carrière. Sinds zijn vertrek naar Italië won de verdediger alleen de Italiaanse Supercup. De oud-Feyenoorder was dit seizoen erg belangrijk voor Inter. Hij speelde 31 wedstrijden in de Serie A en kan zich, door de afwezigheid van Virgil van Dijk, naar verwachting gaan opmaken voor een basisplek op het aankomende EK.

De zelfopgeleide verdediger maakte in 2009 zijn debuut voor Feyenoord. De Vrij beleefde zijn doorbraak onder Ronald Koeman en ontwikkelde zichzelf zelfs tot international. Samen met de andere (oud-)Feyenoorders Ron Vlaar en Bruno Martins Indi vormde hij een blok in de vijfmansdefensie op het WK in 2014. De verdediger kwam tot 135 wedstrijden voor Feyenoord alvorens hij in 2014 voor zeven miljoen euro de overstap maakte naar Lazio Roma.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties