Feyenoord bevestigt vertrek Nieuwkoop

Feyenoord bevestigt vertrek Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop kiest na dit seizoen voor een avontuur in België. De 25-jarige verdediger, wiens contract bij Feyenoord komende zomer afloopt, gaat spelen voor promovendus Royale Union Saint-Gilloise uit Brussel.

''Afscheid nemen van Feyenoord valt me zwaar, omdat ik hier zoveel beleefd heb,'' aldus Nieuwkoop. ''Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel. Als krap 21-jarige in de basis staan tijdens de kampioenswedstrijd, met een kolkende Kuip en die enorme ontlading na het laatste fluitsignaal: dat is iets wat ik nooit ga vergeten. Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap.''

Nieuwkoop speelde de afgelopen tien jaar in het shirt van Feyenoord en maakte sinds 2015 deel uit de van de eerste selectie. Waar hij in de jeugdelftallen meestentijds als middenvelder werd ingezet, speelde hij in de hoofdmacht voornamelijk als rechtervleugelverdediger. In totaal kwam Nieuwkoop tot 81 officiële wedstrijden voor Feyenoord 1. Met de club won hij vijf prijzen: het landskampioenschap in 2017 en tweemaal zowel de KNVB beker (2016, 2018) als de Johan Cruijff Schaal (2017, 2018). Feyenoord wenst Nieuwkoop veel succes bij Royale Union Saint-Gilloise.

Lees meer over
De Kuip Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties