''De verwachtingen voor komend jaar zijn vooralsnog laag''

''De verwachtingen voor komend jaar zijn vooralsnog laag''

Het is algemeen bekend dat Feyenoord het financieel erg zwaar heeft. De coronacrisis hakt er flink in bij de Rotterdammers en dat blijft niet zonder gevolgen. De nieuwe trainer, Arne Slot, heeft bij zijn komst naar Feyenoord weinig tot geen geld om gerichte investeringen te doen. Alleen bij een eventuele verkoop van sterkhouders zou er iets mogelijk zijn.

Ajax heeft al verschillende spelers binnen voor het volgende seizoen, PSV kan op een flinke geldinjectie rekenen maar bij Feyenoord blijft het nog erg stil. Feyenoord-volger Arman Avsaroglu van de NOS vindt het algehele gevoel bij Feyenoord slecht. ''Er is geen geld om nieuwe spelers aan te trekken en dus zijn de verwachtingen voor komend jaar vooralsnog laag. Slot is wel al druk aan het praten met mensen binnen Feyenoord. Hij is de club aan het leren kennen, maar blijft voorlopig nog op de achtergrond.''

Berghuis mist door zijn schorsing De Klassieker en Avsaroglu denkt dat het voor beide partijen misschien wel beter is als de topscorer deze zomer de club verlaat. ''Berghuis bepaalt bijna alles bij Feyenoord. Hij draagt de aanvoerdersband, is belangrijk, maar ook gefrustreerd door het gebrek aan kwaliteit bij de ploeg.'' Feyenoord lijkt door de financiële situatie deze zomer noodgedwongen te moeten kiezen voor de jeugd. Dat deed de club ook in 2011, onder Ronald Koeman. Die keuze pakte destijds uitstekend uit. Spelers als Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi braken door. Later werden ze allemaal international.

De Feyenoord-watcher denkt niet dat dat deze zomer weer zo gaat uitpakken. ''Het lijkt er niet op dat de huidige lichting jeugdspelers van datzelfde niveau is. Toch zal Slot het, net als Koeman destijds, vooral van de jeugd moeten hebben. Maar ook als spelers als Senesi en Kökcü worden verkocht, is het niet zo dat al dat geld automatisch weer in de selectie kan worden gestoken'', aldus Avsaroglu. ''Met een deel ervan zullen gaten gedicht moeten worden. Sowieso is ook Feyenoord natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid toeschouwers die volgend seizoen welkom is.''

Lees meer over
PSV Jordy Clasie Klassieker Tonny Vilhena Steven Berghuis ajax Stefan De Vrij Bruno Martins Indi Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties