''Feyenoord vindt de businesscase die er nu ligt realistisch''

''Feyenoord vindt de businesscase die er nu ligt realistisch''

Vanmiddag is bekend geworden dat Feyenoord akkoord is met de businesscase van Feyenoord City. De Rotterdammers moeten aan diverse voorwaarden voldoen om de performance fee van 25 miljoen euro te ontvangen.

Dit meldt RTV Rijnmond. Feyenoord moet per jaar 24 thuiswedstrijden spelen voor gemiddeld 50.000 toeschouwers. Willen de Rotterdammers dit doel halen moet er dus minimaal groepsfase Europees voetbal worden gehaald en twee wedstrijden in de beker worden gespeeld. Ook wordt er één oefenduel in het nieuwe stadion meegerekend.

Het mobiliteitsplan is ook een belangrijk onderdeel. Acht grote evenementen moeten er paar jaar plaatsvinden in Feyenoord City. 150.000 rondleidingen door het nieuwe stadion en het aantal business seats en business lounges moet omhoog. Als de doelstellingen niet worden gehaald gaat de fee omlaag en dat kan tot 17,5 miljoen euro, dat bedrag is gegarandeerd.

“Ik heb er wel vertrouwen in dat dit gaat lukken, anders zouden we nu deze update niet geven en doorgaan'', vertelt Roel Vollebregt, de directeur van Nieuw Stadion bv, in gesprek met RTV Rijnmond. ''Feyenoord vindt de businesscase die er nu ligt realistisch. De club wil er financieel op vooruit gaan en denkt dat dit mogelijk is met de aannames die in dit ondernemingsplan gedaan worden.''

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties