Makaay: ''Triest, want Jørgensen is gewoon een goede spits''

Makaay: ''Triest, want Jørgensen is gewoon een goede spits''

In het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie is oud-Feyenoorder Roy Makaay te gast. De imposante carrière van de voormalig spits komt voorbij, waarna het ook over de spitspositie bij Feyenoord gaat. Makaay liet daarin - zoals hij al eerder deed - opnieuw blijken geen spits te zien in Bryan Linssen.

"Het zegt genoeg dat Linssen in de spits staat en de drie echte negens op de bank zitten", begint Makaay. "Niks ten nadele van Linssen, maar dat is geen spits. Ik heb liever een echte spits in de punt. Het zegt genoeg dat Advocaat daar niet voor kiest." Makaay ziet echter wel op basis waarvan Advocaat zijn keuze maakt. "Hij werkt zich drie slagen in de rondte. Voor een verdediger is dat lastig."

Makaay wordt ook gevraagd naar Nicolai Jørgensen, die als spitsentrainer een aantal jaar onder zijn hoede had. "Los van hoe hij het nu doet, blijft het een goede spits. Hij heeft scorend vermogen, kan een bal vasthouden en is redelijk snel. Hij is twee keer in de zomer teruggekomen met een blessure, waardoor hij twee keer de voorbereiding heeft gemist."

Dit seizoen verwachtte Makaay dat de problemen misschien voorbij zouden zijn. "Hij scoorde twee keer in de oefenwedstrijd tegen Dortmund, maar daarna raakte hij weer geblesseerd. Tegen Ajax speelde hij wel een heel goede wedstrijd. Daarna belandde hij weer op de bank en nu is hij weer geblesseerd. Het is triest, want hij heeft laten zien dat het een heel goede spits is."

Hans Kraaij vraagt zich af in hoeverre Jørgensen er zelf iets aan kan doen. "Ik sta al anderhalf jaar niet meer op het veld", reageert Makaay. "Maar hij ging altijd volle bak. We hadden een paar afwerkvormpjes waar het niet alleen om techniek ging, maar ook vermoeidheid, en ik heb altijd heerlijk met hem samengewerkt. Je gunt hem ook dat hij weer de Jørgensen laat zien die we uit het kampioensjaar kennen."

Lees meer over
ajax Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties