''Dat beviel de spelers helemaal niet en Dick Advocaat ook niet''

''Dat beviel de spelers helemaal niet en Dick Advocaat ook niet''

Het is bijna onwerkelijk om morgen weer toeschouwers te zien in De Kuip, maar het is eindelijk zover. Stadionspeaker Peter Houtman wil uiteraard een vol stadion, maar de stap in de goede richting is gezet. Voor hem is het ook een fijn moment, want mensen bleven hem maar aanspreken op de leegblijvende Kuip.

"Ja, absoluut, absoluut. Ik heb zoveel mensen het laatste half jaar, een jaar bijna, gesproken tijdens het winkelen. Noem het allemaal maar op: 'Peter, wanneer kunnen we eindelijk weer eens naar die Kuip?'. Andersom geldt hetzelfde, want wij missen die mensen ook zo ontzettend. Het is zo'n wereld van verschil nu." Zou het ontbreken van supporters de Rotterdammers punten gekost kunnen hebben? "Feyenoord staat bekend om het trouwe, loyale Legioen dat ze naar punten toe kan schreeuwen. Het heeft ongetwijfeld een rol gespeeld. Het zou eigenlijk niet mogen, maar het gebeurt toch."

Clubs mochten, na enige tijd zonder toeschouwers, eventjes wel een beperkt aantal mensen toelaten toen de pandemie woedde. Sparta thuis was na de teruggedraaide versoepelingen de eerste wedstrijd zonder publiek, maar ook zonder stadionspeaker. "Dat beviel de spelers helemaal niet en Dick Advocaat ook niet, dus die kwamen weer met het verzoek bij ons: DJ Paul met de muziek en de man die de lichtkranten invoert om toch weer aanwezig te zijn", aldus Houtman in FC Rijnmond.

Hoe Feyenoord zonder corona, en dus met een volle Kuip, zou hebben gepresteerd zullen we nooit weten. "Het is sowieso een krankzinnig seizoen, maar ik moet heel eerlijk zeggen zeggen: dat is ook weer typerend voor Feyenoord dit hele seizoen al, je kunt er niet op bouwen. De ene keer is het van alles, dan winnen ze weer met 6-0, de andere keer spelen ze weer zeer teleurstellend gelijk of ze verliezen. Het is te veel uit elkaar. Je kunt er niet op vertrouwen, zo is het."

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties