Geertruida: ''Of Adriaanse het beste in mij bovenhaalde? Absoluut!''

Geertruida: ''Of Adriaanse het beste in mij bovenhaalde? Absoluut!''

Lutsharel Geertruida is als rechtsachter normaal gesproken basisspeler in Feyenoord 1. Waar Bart Nieuwkoop door trainer Dick Advocaat verdedigend iets hoger ingeschat wordt, daar is Geertruida aanvallend van een opvallende meerwaarde gebleken. Een talent dat doorbreekt bij de Rotterdammers heeft, in tegenstelling tot best wel wat aankopen, geen last van Kuipvrees. Geertruida weet dat als jeugdproduct als geen ander.

"Dan kom je hier binnen en weet je dat je elk jaar wel vier keer tegen de grootste talenten van Ajax en PSV speelt. Als je dat tien jaar doet, heb je al veertig keer tegen ze gespeeld. Veel van diezelfde jongens ontmoet je dan vanzelf weer in de Eredivisie.” Inmiddels is zijn scoringsdrift (vijf doelpunten en twee assists in de Eredivisie en twee doelpunten in de KNVB beker en één in de Europa League) de tegenstanders niet ontgaan: hij wordt meer in de gaten gehouden. Lachend: "Nou, zeker bij corners!”

Op Varkenoord zien de jeugdspelers hem, naast Steven Berghuis, als een groot voorbeeld. Voor de coronapandemie losbrak bezocht Geertruida de jeugdspelers en zijn oude trainers met enige regelmaat. De trainer die de meeste invloed op hem heeft gehad? "Cor Adriaanse. Die wist me als geen ander te triggeren. Of Adriaanse het beste in mij bovenhaalde? Absoluut!” De Telegraaf concludeert na die woorden: 'Hij is de zoveelste zelf opgeleide basisspeler van Feyenoord die met die naam komt. Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Bart Nieuwkoop, maar ook mannen als Leroy Fer en de nu bij Inter spelende Stefan de Vrij liepen weg met de oudste van alle coaches op Varkenoord. Het zou alle critici, die zonder een duidelijk beeld reppen van een tweestrijd tussen de ’oude en nieuwe garde’, aan het denken moeten zetten.'

[readmore=57380]

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Tyrell Malacia Justin Bijlow ajax Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties