Janssen: ''Feyenoord kon mij niet betalen''

Janssen: ''Feyenoord kon mij niet betalen''

Jan Boskamp heeft Theo Janssen uitgenodigd om samen te kijken naar Feyenoord - Vitesse in De Kuip. De analist en oud-voetballer kan niet aanwezig zijn, omdat hij ook Ajax - AZ moet bekijken en analyseren. Janssen baalt, want hij kijkt graag naar de Rotterdammers en zijn club uit Arnhem. De oud-voetballer blikt in gesprek met RTV Rijnmond vooruit op het duel.

Vitesse staat twee punten boven Feyenoord. "Toch is Vitesse in het nadeel, want er mogen nu opeens supporters bij. Je zou bijna kunnen zeggen dat het niet eerlijk is voor de competitie. Dat vind ik. We komen nu in de cruciale fase dat de posities gaan om Europees voetbal of degradatie. En publiek brengt iets teweeg bij de spelers. Natuurlijk is ook het leuk voor de Vitesse-spelers dat er weer publiek is. Maar het is wel Feyenoord-publiek, dus in hun nadeel. Honderd procent. Maar, we moeten niet zeuren en allang blij zijn dat er weer supporters mogen zijn bij wedstrijden."

Janssen en vooral zijn vader hebben naast Vitesse ook een warm gevoel bij Feyenoord, maar heeft nooit het shirt van de Rotterdammers gedragen. "Vanuit vroeger was Feyenoord wel meer mijn club dan Ajax. Maar Feyenoord kon mij niet betalen. Ze zaten toen in de financiële problemen. Twente deed mee om de titel, Feyenoord zat daar toen flink onder. Was ik toen niet goed genoeg? Zou kunnen. Maar dan spelen er nu een hoop spelers die niet goed genoeg zijn."

Opvolger De Wolf?
Janssen is momenteel actief als jeugdtrainer bij Vitesse, maar ziet zich geen trainer worden van een eerste elftal. "Een rol als assistent trekt mij meer. 99 van de 100 mensen met het hoogste trainersdiploma komen nooit aan de bak. Als ik weet dat Vitesse of een andere mooie club mij wil als trainer, dan geef ik mij op voor de cursus. Maar een rol als assistent kan ik denk ik sowieso goed invullen. Ik denk dat ik het spel redelijk goed zie en snel dingen kan aangeven. Als Feyenoord het ooit vraagt, ga ik John de Wolf opvolgen."

Lees meer over
De Kuip Vitesse ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties