Stelling: Geertruida moet ook volgend seizoen rechtsback staan

Stelling: Geertruida moet ook volgend seizoen rechtsback staan

Lutsharel Geertruida maakt dit seizoen zijn grote doorbraak bij Feyenoord door. Waar hij vorig seizoen al regelmatig in de basis stond, laat hij zich dit seizoen ook zien met doelpunten en assists. Dat alles doet hij als rechtsback, terwijl hij van nature eigenlijk een centrale verdediger is.

De plannen met Geertruida zouden dan ook zijn om hem komend seizoen, wanneer Eric Botteghin (waarschijnlijk) vertrekt en ook Uros Spajic terugkeert naar FK Krasnodar, naar het centrum door te schuiven. In december wist Feyenoord Transfermarkt al te melden dat de club zich met dit in het achterhoofd oriënteert op een rechtsback. De naam van de komende zomer transfervrije Jonas Svensson kwam voorbij, maar daar lijkt het niet van te gaan komen.

Dit seizoen maakt Geertruida echter indruk als rechtsback. De 20-jarige Rotterdammer ging de concurrentiestrijd aan met Bart Nieuwkoop en won deze, onder meer door ook zijn aanvallende bijdrage. Met vijf Eredivisietreffers is hij samen met Philipp Max (PSV) en George Cox (Fortuna Sittard) de meest scorende verdediger van de Eredivisie en ook in de Europa League en de KNVB-Beker (2 keer) was hij trefzeker. Geertruida maakt indruk op zijn huidige positie en de vraag kan gesteld worden of hij wel moet verhuizen.

[poll=419]

Bozeník
De vorige stelling ging over spits Robert Bozeník. De Slowaakse spits kreeg tegen Fortuna Sittard voor het eerst in lange tijd weer de kans in de basis, maar liet geen onuitwisbare indruk achter. Toch vond 84,8% van de 16.700 stemmende bezoekers dat de jonge aanvaller langer de kans zou moeten krijgen. Dick Advocaat vond van niet; hij koos tegen FC Utrecht voor een 5-3-2-formatie die ten koste ging van Bozeník.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin FC Utrecht Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties