''Al bewezen dat we met 13.000 supporters veilig naar het stadion kunnen''

donderdag 15 april 2021 19:47 85.660 keer bekeken 381 reacties Pro Shots

Volgende week speelt Feyenoord een cruciale wedstrijd in De Kuip tegen Vitesse: bij winst nemen de Rotterdammers de vierde plek over van de Arnhemmers. Mocht Vitesse de bekerfinale verliezen van Ajax, dan levert die plek rechtstreekse toegang tot Europees voetbal op. Er zijn 6.500 plekken beschikbaar, maar er bestaan binnen Het Legioen grote twijfels om naar het stadion te gaan. Supporter Gerrit van Veen: "Het spontane is ervan af."

"Je gaat naar Feyenoord om je vrienden te zien en voor het sociale karakter. Vooraf even een biertje halen op Varkenoord, daarna naar het stadion. Nu kan dat niet en moet je vooraf op corona testen. Ik kan ook niet op mijn vaste plek zitten, want de tweede ring is dicht en als er al vrienden in het stadion zijn, zitten die allemaal ergens anders. De beleving is helemaal weg", aldus Van Veen, die al 32 jaar een seizoenkaart van Feyenoord heeft, in het Algemeen Dagblad.

Ook de voorzitter van Supportersvereniging FSV De Feijenoorder, Remco Ravenhorst snapt waarom mensen huiverig zijn om de wedstrijd te bezoeken. "Ik heb er zelf ook gemengde gevoelens over. In onze achterban zijn er mensen die het er graag voor over hebben, maar anderen vinden de combinatie met het testen te ver gaan. Ik heb zeker begrip voor die laatste groep. Begin van het seizoen hebben we al bewezen dat we met 13.000 supporters veilig naar het stadion kunnen. Nu mag met testen erbij maar de helft naar binnen...’’

Die testen zijn wel op kosten van de overheid. "Dat kost veel geld. Stel dat supporters daar in de toekomst zelf ook aan moeten meebetalen, dan wordt het niet makkelijker’’, zo vervolgt Ravenhorst. "Als ik zou moeten kiezen tussen de Kuip volgend seizoen voor de helft vullen met als voorwaarde verplicht testen of 13.000 supporters naar binnen laten zonder testen dan neig ik naar het laatste. Dan kun je van daaruit druk zetten om dat aantal steeds verder op te hogen en de verwachting is ook dat er steeds meer kan."

Gerelateerd nieuws
381 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 172 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75508 leden - Op dit moment zijn 1054 mensen actief, waarvan 368 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved