Driessen over Feyenoord City: ''Meeste vinkjes groen gekleurd''

Driessen over Feyenoord City: ''Meeste vinkjes groen gekleurd''

Dick Advocaat is de eindverantwoordelijke voor Feyenoord 1, maar Frank Arnesen is de eindverantwoordelijke voor hoe dat Feyenoord 1 samengesteld wordt. Columnist Valentijn Driessen vindt, zoals bekend, dat Arnesen tekort schiet op technisch gebied. Ondanks een 'lege' portemonnee schafte de Deen voor tien miljoen aan nieuwe/gehuurde spelers aan, waaronder bijvoorbeeld Lucas Pratto en Róbert Boženík. Driessen vindt het gros van de aankopen van Arnesen miskopen. "Misschien kan de jonge Senegalees Baldé, afkomstig uit het netwerk van Arnesens zoon, iets goedmaken."

"De gehuurde Spajic en Pratto hoeven natuurlijk niet meer terug te keren. De transfervrij gekomen Linssen komt tekort, de transfersom van een miljoen voor Diemers is vervlogen, middenvelder Teixeira en aanvaller Conteh kostten aanvankelijk niets, maar dat bleek te berusten op een misverstand", aldus Driessen in De Telegraaf. "De Portugees laat zien niet voor niets op een zijspoor te zijn beland bij een middenmoter in Portugal, terwijl Conteh zich aan iedereen moet voorstellen als hij zich bij Feyenoord meldt. Hij rijgt de blessures aaneen en doet niets anders dan revalideren. De grootste miskoop is tegelijkertijd de duurste: spits Boženík, voor zo’n 4 miljoen euro."

"Dan heeft Arnesen ook nog een deal gemaakt met AS Monaco en FC Volendam en 2 miljoen neergelegd voor Antonucci. Iemand die uitblonk in de Eerste Divisie, maar dit seizoen niet thuis geeft bij FC Volendam, kampt met blessures en door de nieuwe trainer Arne Slot nog niet wordt gezien als schakel op het nieuwe middenveld van Feyenoord", zo vervolgt Driessen. "Als clubleiding loop je met oogkleppen op als je Arnesen als technisch directeur alle vrijheid geeft om Feyenoord op het gebied van jeugdopleiding, scouting, transfers en eerste elftal volledig naar zijn hand te zetten."

Feyenoord City
Ook geeft Driessen zijn kijk op het al of niet verrijzen van Feyenoord City. "De meeste vinkjes zijn intussen groen gekleurd. Wie in het gebied rijdt waar het nieuwe stadion moet verrijzen, ziet steeds meer verlaten bedrijven en bedrijfsterreinen en zelfs voorbereidende werkzaamheden. Niemand moet verbaasd opkijken als Feyenoord eind van deze maand of in mei het licht op groen zet."

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties