''Als je die neutraliseert, dan ben je al een heel eind''

zaterdag 10 april 2021 10:00 54.135 keer bekeken 212 reacties Pro Shots

John van Loen was actief voor Feyenoord en FC Utrecht. De oud-spits kijkt dan ook met veel belangstelling naar het duel van aankomende zondag in De Galgenwaard. Zijn oude clubs hebben de verwachtingen dit seizoen niet kunnen waarmaken.

"Utrecht gaat winnen. Sorry. Ze spelen altijd goed tegen Feyenoord en Feyenoord is niet in goeden doen'', begint Van Loen in gesprek met RTV Rijnmond. De Rotterdammers missen vooral een scorende spits. "Niets ten nadele van Linssen, die pikt zijn goaltjes mee, dat is knap. Maar Linssen is geen balvaste spits en heeft geen snelheid. Alleen Berghuis is gevaarlijk in de voorhoede bij Feyenoord. En als je die neutraliseert, dan ben je al een heel eind."

De oud-spits ziet weinig kwaliteit voorin lopen. "Pratto is weggegooid geld. Zo'n speler kun je ook in de Keuken Kampioen Divisie vinden. Bozenik heeft het niet, afgelopen weekend ook niet. Ik zie dan nog liever Jørgensen spelen. Ik zie hem het liefst als diepe spits, balvast en van daaruit verder voetballen. Maar hij laat het al jaren niet zien, onbegrijpelijk. Al zie ik hem natuurlijk niet dagelijks op het trainingsveld."

Tot slot blikt Van Loen nog terug op zijn tijd in Rotterdam. "Dat was echt een hele mooie tijd. Kampioen van Nederland word je niet zomaar. En die wedstrijd in Groningen... Ik zie het nog zo voor me. Het stadion zat vol met Feyenoorders. Volgens mij hadden ze alle kaarten opgekocht van Groningers. Wij gingen na de wedstrijd met het vliegtuig terug naar Rotterdam. Ik had iets te veel gedronken, maar ik weet nog alles. Ik krijg nog kippenvel van de balkonscène."

Gerelateerd nieuws
212 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 79 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75510 leden - Op dit moment zijn 956 mensen actief, waarvan 308 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved