'Twijfels over toekomst Bozeník nemen toe'

'Twijfels over toekomst Bozeník nemen toe'

Róbert Bozeník is gehaald door Feyenoord voor de toekomst, maar inmiddels nemen de twijfels toe of de Slowaak het niveau wel aankan. Diverse analisten zijn kritisch op zijn spel. Het Algemeen Dagblad analyseert zijn eerste maanden in Rotterdam.

Bozeník werd één jaar geleden voor vier miljoen euro overgenomen van MSK Zilina en de transfer is nog geen succes geweest. ''Ik vind Bozeník geen Feyenoord-spits, deze jongen komt kwaliteit tekort om ook maar in de buurt te komen van een vaste waarde voor Feyenoord'', is de harde conclusie van Mario Been in de krant.

''Geef de bal af aan spelers die wel kunnen voetballen'', reageert Kenneth Perez na het zien van veel knullig balverlies. De analist neemt het ook op voor de spits, die de afgelopen maanden niet heeft gespeeld. ''Het is oneerlijk om te zeggen 'hij kan er helemaal niks van', want als je bij Feyenoord geen basisplaats hebt, speel je nergens. Je traint dan alleen.''

Slot
De nieuwe trainer van Feyenoord heeft een duidelijke wens voor aankomend seizoen. Het is de vraag of Bozeník die rol kan invullen. Arne Slot wil bij de Rotterdammers werken met een spits die een bal kan vasthouden voorin. Een slimme en voortdurend diep lopende schaduwspits kan daar dan handig omheen voetballen. Vandaar dat de naam van Guus Til dan ook is gevallen in De Kuip.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties