'Twijfels over toekomst Bozeník nemen toe'

donderdag 8 april 2021 07:31 55.785 keer bekeken 497 reacties Pro Shots

Róbert Bozeník is gehaald door Feyenoord voor de toekomst, maar inmiddels nemen de twijfels toe of de Slowaak het niveau wel aankan. Diverse analisten zijn kritisch op zijn spel. Het Algemeen Dagblad analyseert zijn eerste maanden in Rotterdam.

Bozeník werd één jaar geleden voor vier miljoen euro overgenomen van MSK Zilina en de transfer is nog geen succes geweest. ''Ik vind Bozeník geen Feyenoord-spits, deze jongen komt kwaliteit tekort om ook maar in de buurt te komen van een vaste waarde voor Feyenoord'', is de harde conclusie van Mario Been in de krant.

''Geef de bal af aan spelers die wel kunnen voetballen'', reageert Kenneth Perez na het zien van veel knullig balverlies. De analist neemt het ook op voor de spits, die de afgelopen maanden niet heeft gespeeld. ''Het is oneerlijk om te zeggen 'hij kan er helemaal niks van', want als je bij Feyenoord geen basisplaats hebt, speel je nergens. Je traint dan alleen.''

Slot
De nieuwe trainer van Feyenoord heeft een duidelijke wens voor aankomend seizoen. Het is de vraag of Bozeník die rol kan invullen. Arne Slot wil bij de Rotterdammers werken met een spits die een bal kan vasthouden voorin. Een slimme en voortdurend diep lopende schaduwspits kan daar dan handig omheen voetballen. Vandaar dat de naam van Guus Til dan ook is gevallen in De Kuip.

Gerelateerd nieuws
497 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 265 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75333 leden - Op dit moment zijn 100 mensen actief, waarvan 40 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved