Kuyt: ''Als je kan investeren moet De Vrij komen''

Kuyt: ''Als je kan investeren moet De Vrij komen''

Dirk Kuyt was woensdagavond te gast bij Ziggo Sport om vooruit te blikken op het duel van Inter Milan. De oud-Feyenoorder is lovend over de ontwikkeling van Stefan de Vrij. De 29-jarige verdediger heeft zich na enkele blessures en na het herstellen van het coronavirus weer helemaal teruggeknokt.

''Ik vind het een fantastische speler'', begint Kuyt. ''Het is ook een heel mooi mens. Er wordt wel eens over investeerders gesproken bij Feyenoord, maar als je zou mogen investeren zou ik hem een fantastische speler bij Feyenoord vinden om echt een fundament te bouwen. Dat is denk ik een utopie...'' De Vrij wordt in de wandelgangen gelinkt aan diverse topclubs.

Ook Liverpool wordt genoemd. ''Als ik nog een telefoontje moet plegen dan zou ik dat graag doen, want De Vrij zou fantastisch passen samen in het hart van het centrum met Van Dijk. Ik zie hem zeker spelen bij Liverpool. Het is niet denigrerend bedoeld naar de Italiaanse competitie, die is mooi. Als je jezelf echt wil testen, dan moet je naar de Premier League. Liverpool is nog steeds de absolute top.''

Ron Vlaar is ook diep onder de indruk van De Vrij. ''De beste medespeler met wie ik heb samengespeeld? Dan moet ik Stefan de Vrij noemen. Het is nu niet meer aan de orde, maar ik heb wel eens tegen hem gezegd: 'Als we morgen weer samen in het centrum staan, zal dat zo vertrouwd voelen'. Hij is een koning in het positioneren. Hij onderschept zoveel ballen, omdat hij gewoon goed staat. Daarbij kan hij ook nog fantastisch opbouwen.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties