''Bozeník zal ook nul vertrouwen van zijn trainer voelen''

maandag 5 april 2021 14:41 40.375 keer bekeken 259 reacties Pro Shots

De corona-omstandigheden bij Feyenoord maakten dat enkele andere namen aan de aftrap verschenen van het duel tegen Fortuna Sittard. Bij de FC Rijnmond Podcast worden daarom de prestaties van 'de drie B's' besproken: Bijlow, Bozeník en Baldé.

Bijlow
Te beginnen met Bijlow, die zijn plek onder de lat weer terugkreeg ten koste van Nick Marsman. Clubwatcher Dennis van Eersel zag hem dat goed invullen. "Hij heeft ook een paar keer iets te doen gehad, dat is ook fijn. Dan hou je echt de nul en word je een beetje getest. Er zaten een paar goede reflexen bij. Op meerdere momenten kon hij zich laten zien."

"Hij stond er gewoon zoals we hem vaker hebben gezien", vervolgde Van Eersel. "Bij hoge ballen straalt hij uit: 'er is maar één iemand die dit duel gaat winnen en dat ben ik'. Hij staat zelfverzekerd en volgens mij zit hij mentaal hartstikke goed in elkaar."

Bozeník
Over de prestatie van Robert Bozeník was Van Eersel minder tevreden. Hij stelde dat het optreden van de Slowaakse spits geen voldoende verdiende. "Hij had er minimaal één moeten maken", stelde hij. "Uiteindelijk is dat wel waar je een spits op afrekent. Ik ben nog wel mild, omdat hij zo weinig heeft gespeeld de laatste tijd. Hij zal ook niet het volste vertrouwen van zijn trainer voelen. Laat hem een paar wedstrijdjes staan, dan vind ik het beter te beoordelen."

De vraag is of hij die kans krijgt, wanneer Luis Sinisterra weer terugkeert. Jan Jaap Pruysen vermoedt van niet. "Zag je z'n gezicht? Hij dacht: 'nu krijg ik een keer een kans, dan moet ik het wel laten zien'. Dit was echt uit nood. Zo bracht Advocaat het ook: 'ik heb niks anders'. Die jongen heeft natuurlijk nul vertrouwen. Als je dan een goaltje maakt helpt dat wel, maar die gaat er natuurlijk meteen weer uit als een andere aanvaller fit is."

Baldé
Van de drie stond Aliou Baldé het kortst op het veld. Toch liet de Senegalees in twintig minuten tijd een goede indruk achter. "Het geeft al wat aan dat Advocaat hem nu al twee keer laat invallen", begint Van Eersel. "Je hoort ook veel positieve geluiden van het trainingsveld, hoe hij daar is geland en hoe hij het doet. Het zegt veel dat Advocaat hem al speeltijd geeft. Er zijn de nodige afwezigen, dat speelt ook mee, en misschien heeft hij wel al meer gespeeld dan hij fysiek aan zou kunnen. Hij straalt wel heel veel plezier uit en volgens mij is hij hartstikke snel."

Gerelateerd nieuws
259 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 98 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 480 mensen actief, waarvan 123 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved