Bijlow: ''Ik moet me misschien toch meer beschermen in die duels''

Bijlow: ''Ik moet me misschien toch meer beschermen in die duels''

Een van de meest besproken Feyenoorders was dit weekend Justin Bijlow. De doelman keerde tegen Fortuna Sittard terug onder de lat en hield met enkele belangrijke reddingen de nul. Daarmee hoopt hij een vervelende periode nu te hebben afgesloten.

Die vervelende periode bestond onder meer uit een rol als bankzitter, zowel bij Feyenoord als bij Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi gaf de voorkeur aan Kjell Scherpen, omdat Bijlow in de periode ervoor niet veel gespeeld had. In de periode van 31 mei tot en met 6 juni, wanneer de knock-outfase van het EK op het programma staat, hoopt hij wel weer onder de lat te staan, al is hem geen toezegging gedaan. "Het ligt echt aan hoe ik hier de laatste wedstrijden bij Feyenoord zal presteren", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bijlow kan zich nu laten zien, omdat hij na zijn blessures weer helemaal fit is. Het irriteerde hem hoe er over zijn blessures werd gesproken. "Ik wil helemaal geen naam krijgen van een blessuregevoelige speler. Ik had een teenblessure en liep daarna een knieblessure op door een botsing. Ik zou niet weten wat ik daar anders had kunnen doen. Na AZ-uit was ik er weer een paar wedstrijden uit. Mensen dachten toen dat ik weer een nieuwe blessure had opgelopen, maar dat was een negatieve reactie die de knie had. Een zwelling. Dat was dus gewoon dezelfde blessure. Oké, ik ben vaak geblesseerd geweest, maar het waren gelukkig geen spierblessures."

Wanneer het over de blessures ging, werd vaak gewezen op zijn manier van keepen. Bijlow komt vaak fanatiek zijn doel uit en komt daardoor geregeld in botsing, zoals ook toen hij zijn knieblessure opliep. "Mijn stijl wil ik niet veranderen, dat is mijn kracht", aldus Bijlow. "Maar ik ga er wel met de keeperstrainer over praten. Ik moet mezelf misschien toch meer beschermen tijdens die duels."

Lees meer over
Justin Bijlow Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties