Van Merwijk: ''Zo snel mogelijk weer van nul naar maximaal''

Van Merwijk: ''Zo snel mogelijk weer van nul naar maximaal''

Stadiondirecteur Jan van Merwijk hoopt op zeer korte termijn weer supporters in De Kuip te mogen verwelkomen. Nu er de afgelopen periode veel is geëxperimenteerd met bezoekers bij evenementen en er zelfs publiek bij het Songfestival aanwezig is, vindt hij het tijd voor de volgende stap.

In gesprek met het Algemeen Dagblad benadrukt Van Merwijk dat de protocollen al maanden klaarliggen. "Of het nu om 3000, 13.000 of 50.000 bezoekers gaat, we kunnen het allemaal regelen. Het is belangrijk om er zo snel mogelijk mee te beginnen. We wachten er met smart op. Dat maakt het ook makkelijker naar volgend seizoen toe, als we hopelijk weer gewoon met een volle bak naar Feyenoord kunnen kijken."

"We hebben - vlak voor de lockdown - nog veel ervaring opgedaan", doelt Van Merwijk op de thuiswedstrijden tegen FC Twente en ADO Den Haag, die met gedeeltelijk gevulde tribunes werden gespeeld. "Met het toelaten van een beperkt aantal toeschouwers zijn we dus vertrouwd. Er zijn toen geen besmettingen geconstateerd."

Daarbij is er nu meer mogelijk op het gebied van testen. "We hebben nu sneltests, waarmee we bij het hek kunnen controleren of iemand positief is. Die komt er dan niet in. Er wordt nu nog gewacht op de resultaten van de proef met publiek bij Nederland - Letland in de Arena. Die zullen ook voor een groot deel bepalen hoe het verder gaat."

Van Merwijk geeft aan te hopen op publiek bij de laatste thuiswedstrijden van het seizoen. Hoewel het stadion het vooralsnog weet te redden dankzij een opgebouwde buffer en steun van het Rijk, kan het elke euro aan inkomsten goed gebruiken. "We willen zo snel mogelijk weer van nul naar maximaal. Dát is ons pleidooi. We zullen laten zien dat het kan."

Lees meer over
De Kuip ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties