MATCHDAY! Feyenoord wil aansluiting niet verliezen

MATCHDAY! Feyenoord wil aansluiting niet verliezen

De interlandperiode is weer voorbij en dat betekent dat Feyenoord de Eredivisie gaat hervatten. Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Voor de Rotterdammers lijkt de directe plaatsing voor Europees voetbal nog het maximaal haalbare. Feyenoord staat op dit moment zeven punten achter op nummer twee PSV, met nog zeven wedstrijden te gaan. De wedstrijd tegen Fortuna begint vandaag om 12:15 en wordt uitgezonden op ESPN 2.

Vorm Feyenoord
Feyenoord won in de laatste zeven wedstrijden slechts twee keer en daarmee heeft het veel schade opgelopen in de strijd om Europees voetbal. De laatste wedstrijd vóór de interlandperiode werd er thuis ook nog gelijkgespeeld tegen FC Emmen (1-1). Dat had niet gehoeven volgens Advocaat. ''Ik heb die wedstrijd nog even teruggezien en de eerste helft was gewoon goed. We komen 1-0 voor, we hadden meer mogelijkheden en we waren de betere ploeg. Als je de tweede helft zo door was gegaan, dan had je van Emmen gewonnen. Dat is duidelijk. Dat deden ze alleen niet. Daar heb ik individueel met een aantal spelers over gesproken.''

Twee van die spelers zijn Luis Sinisterra en Steven Berghuis. De trainer heeft gesprekken met ze gevoerd. "Ik vond die gesprekken positief. Doe het voor jezelf, maar doe het vooral voor Feyenoord. Iedereen weet de belangen wat betreft de Europa League. Er is een groot aantal spelers dat volgend seizoen blijft. Dan wil je toch Europees voetbal halen? Ik ben ook erg blij dat Berghuis goed heeft gespeeld bij Oranje, twee goals is daar heel veel. Daar had hij een goed gevoel over en dat neemt hij mee naar ons elftal.''

Hoewel de aanvoerder met een positief gevoel zal toeleven naar de wedstrijd van vanmiddag door zijn goede spel bij Oranje, is het voor Sinisterra een mindere week. De Colombiaan is namelijk positief getest op corona en zit daarom in quarantaine. Drie andere spelers zijn een te lange tijd dichtbij Sinisterra geweest en moeten daarom ook in quarantaine. Volgens Feyenoord Transfermarkt gaat het hierbij om Marcos Senesi, Lucas Pratto en Achraf El Bouchataoui. Wie de tweede positief geteste speler is, is niet bekend.

Behalve deze spelers mist Advocaat vandaag ook Nicolai Jørgensen (enkel), Bart Nieuwkoop (hamstring) en Christian Conteh (hamstring). Justin Bijlow is hersteld van zijn blessure en krijgt volgens het Algemeen Dagblad de voorkeur boven de naar Inter Miami vertrekkende Nick Marsman.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Spajic, Malacia; Toornstra, Teixeira, Kökcü; Berghuis, Linssen, Haps

Vorm Fortuna Sittard
De Limburgers kenden een moeizame start van de competitie en dat leidde tot het vertrek van Kevin Hofland. Sinds huidig trainer Sjors Ultee voor de groep staat is de weg omhoog ingezet. Fortuna staat nu op de elfde plaats, slechts zes punten te weinig voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie verloren en twee gewonnen. Feyenoord kende ook een zware heenwedstrijd in Sittard aan het begin van dit seizoen. De Rotterdammers kwamen in de eerste minuut al op een 1-0 achterstand en na twaalf minuten werd Orkun Kökcü met rood van het veld gestuurd. Senesi maakte de achterstand na ruim een half uur goed met een fantastische volley in de kruising. Daarna besliste Berghuis de eindstand op 1-3 door twee benutte strafschoppen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard
Van Osch; Rota, Angha, Janssen, Tirpan; Semedo, Tekie, Rienstra, Seuntjes; Flemming, Polter

Historie
1999-2000 Feyenoord - Fortuna Sittard 1-0 (0-0)
2000-2001 Feyenoord - Fortuna Sittard 2-3 (0-2)
2001-2002 Feyenoord - Fortuna Sittard 1-0 (0-0)
2018-2019 Feyenoord - Fortuna Sittard 0-2 (0-0)
2019-2020 Feyenoord - Fortuna Sittard 2-1 (0-0)

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Ridgeciano Haps Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Achraf El Bouchataoui Nick Marsman Bryan Linssen Marcos Senesi João Teixeira Uros Spajic Christian Conteh Lucas Pratto MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties